Pretraga

Menza na Šari na čekanju: Studenti su za, a iz SC-a tvrde da nedostaje financijskih sredstava

A- A+

Studentski dom Ante Starčević nastanjuje preko 1 200 studenata koji u nedostatku menze po topli odbrok odlaze na Savu ili na Cvjetno. No već duže vrijeme se priča o otvaranju studentskog restorana na popularno zvanoj Šari. Evo što o tome govore stanari doma i Mirko Bošnjak, sanacijskih upravitelj za prehranu u zagrebačkom Studentskom centru.

Foto: srednja.hr

Studenti koji nastanjuju dom Ante Starčević na raspolaganju imaju tri paviljona, preko 1 200 kreveta, hladnjake, internet, čajne kuhinje, praonice, no u sklopu popularno zvane Šare nemaju menzu. S obzirom da se u posljednje vrijeme govori o mogućem otvaranju studentskog restorana na Šarengradskoj, odlučili smo potonje provjeriti kod Uprave Studentskog centra.

Izdvojeni članak

Zabranjuje se iznošenje hrane iz menzi

Zbog nedostatka novca, menza na Šari je na čekanju

– Planovi za uređenje studentskog restorana u SD Ante Starčević postoje već unatrag više od pet godina, ali u nedostatku financijskih sredstava su na čekanju! Danas u sanaciji teško je predvidjeti rokove početka radova, odgovorio nam je sanacijski upravitelj za prehranu Mirko Bošnjak.

Drugim rječima, studenti nastanjeni u SD Ante Starčević još će neko vrijeme morati odlaziti na Savu ili na Cvjetno kako bi pojeli toplo jelo koje subvencionira MZOS.

Izdvojeni članak

Cinik u ofsajdu: Nema menze na FFZG-u – jedite u pekari i štedite državni novac

Svaki dom bi trebao imati menzu

Zatražili smo od nekoliko studenata da nam kažu svoje mišljenje o otvaranju menze. – Cvjetno i Sava su nam relativno blizu, imam menzu i na faksu, ali svejedno mislim da bi svaki studentski dom trebao imati studentski restoran. Nije nam baš zgodno, primjerice u vrijeme ispitnih rokova, gubiti vrijeme i na putovanje do menze, rekla nam je Antonija.

Ne misle samo stanari Šare da im je menza potreban, nego potonje tvrde i studenti koji žive u SD Stjepan Radić gdje je red ispred linije s hranom uvijek povelik.

– Menza na Šari je nužna, ali kako se bliži Univerzijada, moguće da će ista i ugledati svjetlo dana vrlo brzo. Na taj će se način smanjiti gužva na Savi, a studenti neće morati sjedati u tramvaj i voziti se do restorana, nego se samo spustiti iz svojih soba kako to i mi radimo, mišljenje je Marina, studenta koji nastanjuje dom na Savi.