Pretraga

Mora da se ovaj poslodavac zeza: Pogledajte koji uvjet mora ispuniti student da bi ga zaposlio

A- A+

Poslodavci u Hrvatskoj u načelu nisu naklonjeni mladim ljudima, a što je najgore od svega, stanje na tržištu rada im to dopušta. Tako su sasvim uobičajeni uvjeti zapošljavanja visoka stručna sprema i par godina iskustva u struci. Traženi uvjeti odmah isključuju friške diplomante, jer teško je očekivati da ćete u nekom razumnom roku završiti fakultet, a uz to skupiti i par godina radnog iskustva.  

Ako pak nemate dragocjenog iskustva, u većini slučajeva najviše što možete dobiti nakon diplome je stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.   

Izdvojeni članak

Oglas za posao fotokopirača koji je postao atrakcija na društvenim mrežama

Međutim, oglas za posao sa Studentskog centra u Splitu potvrđuje, da traženi uvjeti rada nisu samo nemogući kada ste mladi tražitelj posla, nego i dok pokušavate pokrpati budžet još dok studirate.

Dakle, kao što znate, samo redoviti studenti imaju pravo na studentski ugovor. No, u potonjem oglasu možete vidjeti da je kao napomena istaknuto da poslodavac ‘traži studente koji su slobodni svaki dan od 7 do 15 sati narednih pet mjeseci’.

Ne pada nam napamet takav fakultet, na kojem si redoviti student može dopustiti da praktički mjesec, mjesec i pol predavanja, te minimalno dva ispitna roka, bude slobodan svaki dan odraditi punih osam sati. 

Ako pak znate takve, svakako nam ih preporučite. Oni baš zaslužuju dobiti medijski prostor.

Screenshot: SC Split