Pretraga

MZOS za državnu stipendiju očekuje oko 9 tisuća prijava, a evo kad će rezultati

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za 2015. godinu dodjeljuje pet tisuća državnih stipendija u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna, a kako iz Službe za studentski standard tvrde, očekuje se oko devet tisuća prijava. Budući da je prošao rok za prijave, u tijeku je postupak obrade, a objava rezultata najvjerojatnije bit će moguća kroz veljaču.

Foto: Srednja.hr

Svake godine studenti se mahom prijavljuju na natječaje za državnu stipendiju, a ove godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje pet tisuća stipendija.

Izdvojeni članak

Provjerite ponudu studentskih stipendija na početku nove godine

Dodjeljuju se za studente s invaliditetom, slabijeg socio-ekonomskog statusa kao i djece poginulih, umrlih i nestalih. Zadovolje li uvjete propisane Natječajem, mjesečno dobivaju 1.200 kuna.

No zbog načina provođenja prijava i objave rezultata, stipendije studentima svake godine nekoliko mjeseci kasne. Izgledno je da izuzetak neće biti ni 2015.

– Prema našim procjenama očekujemo oko 9.000 prijava na natječaj za dodjelu državnih stipendija za 2015. godinu i zaista je u ovom trenutku jako teško procijeniti kada će biti objava rezultata natječaja na internetskoj stranici Ministarstva (molimo redovno pratite web stranicu tijekom veljače 2015. godine). Postupak obrade prijava je u tijeku, odgovorili su iz Službe za studentski standard na upit jedne studentice.

Na ovakav odgovor studenti su komentirali kako ponovno očekuju zaostatke stipendija te da će vjerojatno prvu uplatu dobiti tek u travnju.