Pretraga

Napokon studij gastronomije u Hrvatskoj

A- A+

Smjerom Gastronomija Visoka škola Aspira nastavlja razvoj svojeg studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, studijskog programa koji je do sada studentima omogućavao izbor između jednog od dva vrlo atraktivna smjera: Hotelski menadžment i Destinacijski menadžment.

foto: aspira.hr

Hotelski je menadžment organiziran u suradnji s uglednim domaćim i inozemnim hotelijerima koji pružaju smjernice o potrebnim studentskim znanjima i kompetencijama kako bi bili maksimalno konkurentni na tržištu rada. Menadžment destinacijskih organizacija (DMO) i kompanija (DMC) prvi je preddiplomski stučni studij u Hrvatskoj koji omogućava svladavanje znanja i vještina za upravljanje turističkom destinacijom, a studenti ovog inovativnog usmjerenja predstavljaju nositelje razvoja turizma.

Poznato je da Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od najbrže rastućih mediteranskih gourmet destinacija, a rast i razvoj temelji joj se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te rastućoj ponudi ugostiteljskih objekata s vrhunskom ponudom lokalne gastronomije i enologije. Kako bi se gastro-enološki proizvod mogao razvijati, potrebno je imati kvalitetne kadrove koju su educirani u kreiranju vrhunskih proizvoda, a koji idu u korak sa suvremenim dostignućima. Visoka škola Aspira kroz svoje studijske programe, ali i one cjeloživotnog obrazovanja, obrazuje nositelje razvoja hrvatskog turizma.

Uz vrlo atraktivan program usavršavanja za Menadžera hrane i pića, Visoka škola Aspira je u okviru preddiplomskog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrenula novo studijsko usmjerenje, Gastronomiju. Studenti će u okviru studija shvatiti važnost gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se sa tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja, raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda, upoznati moderne kulinarske trendove i naučiti ih primijeniti. Kroz modernu nastavu upoznat će mnoge ugledne chefove, među kojima Hrvoja Zirojevića, Branka Ognjenovića i Antuna Niševića, sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatskih tradicionalnih gastro-enoloških proizvoda. Učit će i od i nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, barmena Jure Vojkovića te Tonćija Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju.

Studijsko usmjerenje Gastronomija je kreirano u suradnji s uglednim stručnjacima s bogatim međunarodnim iskustvom u ovom području turizma i gospodarstva općenito, a koji će biti nositelji kolegija ovog vrlo atraktivnog programa potpuno prilagođenog potrebama tržišta. Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove u ovom području. Kao jedna od ključnih unaprijed definiranih značajki je izvrsnost u svakom segmentu studiranja, što će rezultirati izobrazbom vrhunskog kadra koji će već nakon završenog studija imati najvažnija teoretska i praktična znanja koja zadovoljavaju najviše svjetske standarde gastronomije i općenito tog segmenta poslovanja.

Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, turizma i gospodarstva općenito, čime će biti obogaćeni i onim vještinama koje će moći primjenjivati u najzahtijevnijim situacijama pred kojima će se nalaziti tijekom obavaljanja svojih profesionalnih zadataka.

Suradnja s uglednom Swiss Education Group, jednom od vodećih svjetskih obrazovnih organizacija hotelijerstva i turizma, osigurala je Aspirinim studentima mogućnost nastavka školovanja u Švicarskoj te stjecanje švicarske i američke diplome, što je nedvojbeno jedna od bitnih dodatnih pogodnosti zbog kojih su ovi turistički programi vrlo traženi.

Što studenti dobivaju upisom na studij Gastronomije?

  • Besplatni tečaj Talijanskog jezika
  • Besplatni tečaj Francuskog jezika
  • Besplatni tečaj sommelierstva
    • Radna odijela za kuhinju
  • Sanitarne iskaznice
  • Praksu u vrhunskim restoranima
  • Radionice u kuhinji s cijenjenim hrvatskim i inozemnim chefovima
  • Predavanja vrhunskih hrvatskih i inozemnih stručnjaka
  • Sudjelovanje na Danu karijera (osigurani razgovori za praksu)
  • Sve nastavne materijale
  • Dva gastro izleta za upoznavanje hrvatskih tradicionalnih proizvoda
  • Inozemni višednevni gastro izlet
  • Upoznavanje i korištenje egzotičnih namirnica
  • Besplatno korištenje usluga Sveučilišne knjižnice u Splitu
  • Popuste na brojne sportske sadržaje u Splitu

KONTAKTI: [email protected], +38521382802 i +385993332009

VIŠE INFORMACIJA NA:
www.aspira.hr i www.facebook.com/Aspira.University.College