Pretraga

Naši debatanti rasturili na Europskom sveučilišnom prvenstvu: Postali su prvaci

A- A+

Europsko debatno sveučilišno prvenstveno ove je godine održano u Ateni, a dvoje naših studenata, Lovro Šprem i Tin Puljić, kući su se vratili sa sjajnim rezultatima. U kategoriji timova kojima je engleski drugi jezik postali su prvaci. O njihovom uspjehu govori i činjenica da su se plasirali u finale Open kategorije u kojoj se natječu izvorni govornici, prenosi N1.

Foto: Pixabay

Kako je izvijestio Zagrebački studentski debatni forum, krovna udruga za studentsku debatu u Hrvatskoj, na Europskom sveučilišnom prvenstveu sudjelovalo je ukupno preko 200 timova iz cijele Europe. 

Ovo je prvenstvo održano od 4. do 9. kolovoza, a kako bi postigli ovako sjajan rezultat, navodeu u priopćenju ZSDF-a, od Lovre Šprema i Tina Puljića očekivalo se dosta široko znanje u različitim područjima: od prosvjeda u Hong Kongu i policijskoj brutalnosti, do dužničke krize u Grčkoj, ali i raznih filozofskih koncepata. Koliko je njihov uspje sjajan potvrđuje i plasman u finale Open kategorije u kojoj se inače natječu izvorni govornici, izvijestio je N1.

Valjda naglasiti da se ne radi o prvom, ovako sjajnom uspjeh za Lovru i Tina. Ove su se zime u Južnoafričkoj republici proslavili plasirajući se u finale natjecanja kao jedini tim ikada kojemu materinji jezik nije engleski.