Pretraga

Nekolicina menzi u većim gradovima zatvara svoja vrata: Studenti, evo gdje možete jesti narednih par dana

A- A+

Pred nama je blagdan Svih Svetih, a budući da ‘pada’ na četvrtak, brojni su ga pretvorili u produljeni vikend. Iako mnogobrojni studenti koji studiraju izvan prebivališta odlaze domovima, dio njih ipak ostaje u gradu u kojemu studira. Ipak, u većim studentskim gradovima neće sve menze biti otvorene.

Restoran u Studentskom centru Zagreb; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Manji broj studenata u gradu znači i manju potrošnju hrane u studentskim restoranima. Zbog toga u četiri najveća grada -Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci dio menzi zatvara svoja vrata narednih nekoliko dana.

Zagreb

Izdvojeni članak
SC menza, menza u Studentskom centru u Zagrebu

Doznajte koju razinu prava na x-ici možete koristiti i kome se žaliti ako vam je dodijeljeno manje novca

Dežurni restorani 1. studenog u Zagrebu su oni u studentskim domovima Cvjetno, Stjepan Radić te Lašćina. Restorani SC-a na fakultetima i onaj na Borongaju prilagodit će se radu fakulteta. ‘Spora’ menza u SC-u radi do 31. listopada u 16 sati, a ‘Express’ u SC-u radi još danas za večeru. Menze z SC-u neće raditi sve do ponedjeljka, 5. studenog.

Od ponedjeljka u ‘sporoj’ menzi SC-a radi samo jedna linija, ona lijevo, a ručak će se posluživati od 10:30 do 16 sati, dok je večera od 17:30 do 20:30. Petkom restoran radi do 16:00 sati.

Split

U Splitu će dežurni restorani na blagdan Svih Svetih, 1. studenog 2018. i u subotu, 3. studenog, biti restorani FGAG i Indeks. U petak, 2. studenog svi objekti studentske prehrane organizirat će svoj rad u skladu s radom fakulteta na kojem se nalaze. Dežurni restorani u nedjelju, 4. studenog su restorani Kampus i Hostel Spinut.

Rijeka

I riječke menze mijenjaju radno vrijeme na blagdan Svih Svetih. Restoran Kampus radit će od 7 do 21 sat, a pizzeria taj dan ne radi. Restoran Mini ima isto radno vrijeme, s tim da je pizzeria ondje otvorena od 12 do 21 sat. Otvoren je i restoran Index, od 10 do 21 sat, a kavana i pizzeria ondje neće raditi. Bistroi, buffeti i kafići na fakultetima taj 1. studenog neće raditi.

Osijek

U Osijeku na blagdan Svih Svetih dežurni je restoran Istarska 5 i to od 8 do 19:30. Svi ostali objekti taj su dan zatvoreni.