Pretraga

Neobična tribina Studentskog pastorala: Don Damir Stojić na predavanje dovodi ‘bivšeg udbaša i hrvatskog uznika’

A- A+

Na tribini u organizaciji Studentskog pastorala u utorak 6. ožujka u 20 sati gostovat će Željko Kekić i Anto Kovačević. U najavnom plakatu kojeg možete vidjeti ispod, navodi se kako će ovo biti svjedočanstvo bivšeg udbaša i njegove žrtve. Svrha tribine je valjda prikazati kako je istina pomirila progonitelja i progonjenog.

Uz poziv studentima da se okupe u što većem broju u kinu Forum pri zagrebačkom domu Stjepan Radić, stoji i kako je ovo jedinstvena prilika za čuti ovaj dvojac, odnosno svjedočanstvo bivšeg udbaša i hrvatskog uznika.

Izdvojeni članak

Studentski kapelan Stojić odgovora na pitanje je li fotokopiranje grijeh s dvojbenim argumentima

No, je li prilika uistinu jedinstvena dalo bi se raspravljati budući da je spomenuti dvojac temu UDBA-e i svih popratnih elemenata prožvakao u proteklim godinama u mnogobrojnim intervjuima i emisijama, naravno i u Bujici.

Uz to je Anto Kovačević objavio i knjigu na istu temu ‘Čovjek i njegova sjena’, u čijoj mu je izradi pomogao Željko Kekić.

Bilo kako bilo, neobična tema za tribinu u organizaciji studentskog pastorala, koji promiče nauk vjere, ali kako je primijetio don Damir Stojić u jednom komentaru ovog posta, sveučilište treba biti mjesto slobode govora, bez zabranjenih tema pa onda i za ovu tribinu, neovisno o navedenim okolnostima, ima mjesta.

No, inače je tribina događaj na kojemu o određenoj temi ili temama sučeljavaju mišljenja ljudi različitih stajališta pa sugeriramo Studentskom pastoralu da na te stvari obrati pozornost ubuduće.