Pretraga

Nepotrebni troškovi i komplikacije: Više od polovice vas je za ukidanje papirnatih indeksa na fakultetima

A- A+

Nakon što je nekolicina hrvatskih fakulteta odlučila ukinuti indekse u fizičkom, papirnatom obliku, to je napravilo i jedno cijelo sveučilište, preciznije ono u Puli. Od iduće godine pulski studenti neće imati ovu studentsku ispravu, nego će im se ocjene upisivati putem mreže.

izvor: unipu.hr

Potaknuti takvom odlukom na Sveučilištu u Puli, odlučili smo vas kroz anketu priupitati ‘Trebaju li sva sveučilišta u Hrvatskoj ukinuti fizičke, papirnate indekse?’

Preko 1.000 čitatelja sudjelovalo je u anketi, a više od polovice (51.07%) izjasnilo se za ukidanje, odnosno tipovalo je na odgovor ‘Apsolutno da, ne znam što čekaju.

Izdvojeni članak

Bye bye papirnatim indeksima: Fakulteti ih se pomalo rješavaju, a sada ih potpuno ukida jedno sveučilište

Brojka onih koji smatraju da bi indeksi trebali ostati u uporabi, također nije zanemariva. Trećina sudionika ankete (33.56%) je na postavljeno pitanje odgovorila s ‘ne, uopće mi ne smeta papirnati indeks’.

Oko 15 posto sudionika ankete, nema jasan stav indeksima pa su naveli da im je potpuno svejedno hoće li se oni ukinuti ili će opstati u uporabi.

Inače, pobornici ukidanja indeksa u papirnatom obliku, kao argumente za svoj stav navode smanjenje troškova za studente, obveza za profesore, a nije nevažna ni ekološka komponenta, jer bi se ukidanjem fizičkih indeksa, svakako umanjila i uporaba papira.