Pretraga

Nova radna vremena studentskih menzi u Osijeku: Provjerite gdje ćete sada moći jesti vikendom

A- A+

Na stranici Studentskog centra u Osijeku objavljene su obavijesti o novom radnom vremenu dvije od tri menze. Studenti vikendom više neće moći jesti u restoranu Gaudeamus koji od sada radi samo od ponedjeljka do petka. Od tri menze, za studente je vikendom otvorena samo jedna.

foto: srednja.hr

Osijek ima tri studentska restorana pod Studentskim centrom. To su Istarska 5, Gaudeamus i Campus. Studenti se uglavnom hrane u menzama jer su jeftine, a i jer za drugo često nemaju vremena ili sredstava. Studenti u domovima nemaju puno prostora za eksperimentiranje u kuhinji, pa su menze za njih spasonosne. Baš zbog toga, pomalo je nelogično da jedina menza u sklopu Novog studentskog doma vikendom ne radi.

Naime, restoran Campus radi samo od ponedjeljka do petka. Do sada je stvar spašavalo to što je restoran Gaudeamus radio vikendom, ali se sada i to promijenilo. Na stranici SC-a u Osijeku osvanula je obavijest o novom radnom vremenu ove menze. Ona više neće raditi vikendom. Ista obavijest objavljena je i na Facebook stranici, a studenti ovom odlukom nisu baš zadovoljni. Komentiraju da sada tek nema razloga za ostati u Osijeku vikendom (bolje je ići kući), stavljaju puno ljutih i tužnih emojija na objavu, a neki spominju i prosvjed.

Screenshot: Facebook Studentski servis Osijek – Studentski centar u Osijeku

Kao rješenje problema ostaje studentski restoran Istarska 5 koji se nalazi u sklopu SC-a. On je od prošlog petka također promijenio radno vrijeme pa su sada vikendom tamo za studente vrata otvorena od 11.30 do 19 sati.