Pretraga

Objavljena imena dobitnika STEM stipendija: Doznajte u kojem ih je području dodijeljeno najviše

A- A+

Ove je akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja po drugi puta  dodjeljivalo 3.400 stipendija studentima čiji se studiji ulaze u STEM područja. Sve stipendije su već podijeljene, većina i isplaćena, a sada su i javno objavljena imena svih dobitnika.

Foto: Srednja.hr

Baš kao i prošle godine, imena dobitnika STEM stipendije nisu bila javno poznata, nego su studenti za stipendije konkurirali pod šifrom. Ministarstvo je danas objavilo kompletnu listu s imenima dobitnika STEM stipendija, kao i broj dodijeljenih stipendija po pojedinim područjima.

Listu dobitnika stipendije u godišnjem iznosu od 10.800 kuna po područjima, možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena, ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je (nekoliko puta) osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Rang-liste za STEM stipendije izrađene su odvojeno za četiri znanstvena područja – prirodne znanosti, biotehničke znanosti, biomedicina i zdravstvo, tehničke znanosti te posebno za studente 1. godine i posebno za studente viših godina. Osim imena dobitnika, poznat je i broj stipendija dodijeljen u pojedinom području.

Najviše stipendija, ukupno 1.700, dodijeljeno je u području tehničkih znanosti, prvostupnicima informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije. U području prirodnih znanosti dodijeljeno je 680 stipendija, u području biomedicine i zdravstva 510 te u području biotehničkih znanosti također 510 stipendija.

Podsjetimo za kraj, isplata STEM stipendija u mjesečnom iznosu već je krenula, a posljednju ratu studenti će dobiti za lipanj ove akademske godine.

Inače, ovih dana dobitnici će od Ministarstva dobiti e-mail vezan uz ispunjavanje Obrasca 1 potrebnog za praćenje projekta Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM). Iz MZO-a mole studente da Obrazac 1 ispune u najkraćem mogućem roku i time ispune svoju obavezu kao dobitnika STEM stipendije.