Pretraga

Objavljeni dobitnici rektorove nagrade za koje je rektor Boras ukinuo novčanu naknadu

A- A+

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 182 rada u šest kategorija. Provjerite tko je sve dobio rektorovu nagradu!

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Studentska inicijativa: Zašto rektor Boras i prorektor Lazibat žele diskriminirati vlastite studente?

Izabrano je 130 radova u a) kategoriji, 24 u b), 3 u d), 8 u e) i 17 u f) kategoriji za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja 2016. u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6. Prigodom svečane podjele nagrada bit će organizirana i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade i bit će otvorena od 17. do 27. lipnja 2016. na Ekonomskom fakultetu.

Podsjetimo, rektor Boras je ukinuo novčane nagrade od 1.500 kuna za dobitnike rektorove nagrade, a za to ima vrlo čudno objašnjenje.

– Temeljna kvaliteta Rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu Rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno. Iako više nema novčane naknade, povećali smo broj nagrada, rekao je Boras, i dodao je kako motiv za prijavljivanje nije novac, rekao je u ožujku Boras.

Ukidanje naknade najavljeno je dvadesetak dana nakon što je u sklopu Jutarnjeg lista počeo izlaziti podlistak Universitas, sveučilišne novine nastale kao projekt Sveučilišta u Splitu, u koji se uključilo Sveučilište u Zagrebu. Iz Sveučilišta nam nisu htjeli odgovorili na upit koliko financijski košta izdavanje Universitasa za Sveučilište u Zagrebu.

Evo tko su dobitnici!

Dobitnici rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu