Pretraga

Osniva se Sveučilište VERN: Od ove jeseni uvode Poslovnu ekonomiju, a u planu su još 3 preddiplomska studija

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je suglasnost za osnivanje Sveučilišta VERN. S radom počinju ove jeseni, a odmah uvode novi preddiplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija. U narednom razdoblju planiraju uvesti još tri nova sveučilišna preddiplomska studija, a to su Cyber komunikacije i znanost o mreži, Internet stvari i Transmedijska dramaturgija. Uz Veleučilište. novoosnovano Sveučilište VERN bit će druga institucija obrazovne grupacije istog imena, a obje će biti dio integriranog sustava.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sveučilište VERN najnovije je hrvatsko sveučilište nakon što je u srpnju ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo suglasnost za njegovo osnivanje. S radom počinju od ove jeseni, a odmah s početkom akademske godine uvode neke preddiplomske sveučilišne studijske programe. Uz Libertas, ovo je drugo privatno sveučilište u Hrvatskoj, a svoje će sjedište imati u Zagrebu.

Od jeseni će studenti moći upisati Poslovnu ekonomiju, a u skorije vrijeme i nova 3 preddiplomska sveučilišna studija

Već od ove jeseni Sveučilište VERN u osnivanju novim će naraštajima studenata nuditi preddiplomski sveučilišni studij Poslovne ekonomije. Izvodit će se u suradnji i pod mentorstvom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak

Studenti VERN-a surađuju na razvoju usluge UberBOAT

Osim toga, u narednom razdoblju VERN planira pokrenuti još tri sveučilišna studija na preddiplomskoj razini. Tako će, u skorijoj budućnosti, studenti moći upisati egzotične studije Cyber komunikacija i znanosti o mreži, Internet stvari i Transmedijske dramaturgije. Ta tri programa već su dobila pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Iz VERN-a navode i kako je poslovna zajednica dala snažnu podršku osnivanju tih studija radi njihove inovativnosti.

– Njihovu inovativnost u hrvatskom i regionalnom visokoobrazovnom prostoru prepoznala je i poslovna zajednica, koja je kroz sudjelovanje u akreditacijskom postupku snažno podržala njihovo uvođenje, izrazivši potrebu za tako obrazovanim poslovnim profilima, navode iz VERN-a na njihovoj stranici.

VERN: Osnivanje Sveučilišta otvara nove mogućnosti za sve naše studente i profesore

Iz VERN-a tvrde da osnivanje novog Sveučilišta pod njihovom obrazovnom grupacijom otvara puno novih mogućnosti za sve njihove studente i profesore, a od značaja je i za istraživački rad te ostvarivanja znanstvenih potencijala.

– Osnivanje Sveučilišta u sklopu VERN-ove obrazovne grupacije otvara nove mogućnosti za sve naše studente i profesore, od novih obrazovnih perspektiva i stjecanja najviših akademskih stupnjeva, pa do intenziviranja istraživačkog rada i punog ostvarenja znanstveno-istraživačkih potencijala, stoji u obavijesti na službenoj stranici VERN-a.

Izdvojeni članak

Sveučilište Sjever ove godine dobiva četiri nova diplomska studija

Uz postojeće Veleučilište, novo Sveučilište VERN postat će druga ustanova njihove obrazovne grupacije

VERN je osnovan 1990. godine, a samo Veleučilište je počelo djelovati 10 godina kasnije pod nazivom Visoke škole za ekonomiju poduzetništva s pravom javnosti, kada je dobilo dopusnicu nadležnog Ministarstva znanosti i tehnologije. To je bila prva privatna visokoobrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, a od tadašnjeg prvog stručnog studija ekonomije poduzetništva razvila se u instituciju koja pokriva široki dijapazon područja.

Osnivanjem Sveučilišta VERN, Veleučilište također ostaje postojati, a zajedno će činiti dvije visokoobrazovne institucije unutar VERN-ove grupacije, a bit će i dijelom integriranog sustava.