Pretraga

Otvoren natječaj za rektorove nagrade u Splitu: Za razliku od Borasa, Anđelinović dodjeljuje i novčanu nagradu

A- A+

Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za dodjelu rektorovih nagrada. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije, a za razliku od Sveučilišta u Zagrebu, splitsko će svojim izvrsnicima dodijeliti i novčane nagrade.

Foto: Srednja.hr

Najkasnije do 1. lipnja, studenti Sveučilišta u Splitu imaju priliku prijaviti se na natječaj za rektorovu nagradu. Ta se nagrada dodjeljuje u četiri kategorije: rektorova nagrada za izvrsnost, rektorova nagrada za studentski znanstveni i umjetnički rad, posebna rektorova nagrada te rektorova nagrada.

Izdvojeni članak
stipendije

Rijeka raspisala natječaj za Rektorovu nagradu: Za razliku od zagrebačkih studenata, izvrsni dobivaju vrijednu novčanu nagradu

Pravo prijave za nagradu u kategoriji izvrsnosti imaju studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 60 ECTS-a i prosjek najmanje 4,00 (normiran s obzirom na ECTS-e). Rektorova nagrada za znanstveni rad dodjeljuje se studentima za objavljene iji javnosti predstavljene radove u prethodnoj akademskoj godini.

Posebna rektorova nagrada dodjeljuje se pojedincu, udruzi, zboru ili studentskim organizacijama za iznimne uspjehe u prethodnoj akademskoj godini u javnom nastupu, djelovanju, sudjelovanju i uspjehu na međunarodnim ili državnim natjecanjima. U kategoriji rektorova nagrada, rektor može svojom odlukom, temeljem diskrecijskog prava, nagradu dodijeliti dvoje pojedinaca ili dvije grupe studenata koji uspješno izvršavaju studentske obaveze i ostvare izniman uspjeh u javnom djelovanju i društveno korisnim aktivnostima na Sveučilištu i široj društvenoj zajednici. Više detalja možete doznati u pravilniku koji se nalazi na dnu teksta, kao i u odluci o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja.

Za razliku od Sveučilišta u Zagrebu, gdje je rektor Boras ukinuo novčani dio rektorove nagrade, Sveučilište u Splitu uz povelju će svojim studentima dodijeliti i novčana sredstva. Prošle godine novčani dio nagrade iznosio je 800 kuna, a koliko će iznositi ove još nije poznato jer nam sa Sveučilišta u Splitu nisu dostavili odgovor na taj upit.

Odluka o dobitnicima će se objaviti na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu i njegovih sastavnica najkasnije tri dana prije svečane dodjela Rektorove nagrade, koja će se održati u okviru proslave Dana Sveučilišta, 15. lipnja.

[scribd id=379564618 key=key-RkxSGqczmf2PqhOl1uq6 mode=scroll]

[scribd id=379564660 key=key-ci2iGtcGrNIcJU7NMHw7 mode=scroll]