Pretraga

Pazite da ne ostanete bez 10.800 kn: Ministarstvo ima važnu obavijest za sve dobitnike STEM stipendije

A- A+

Proteklog ponedjeljka Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-liste dobitnika državnih STEM stipendija. Dodijelit će ih se i ove godine 3.400, ali rok za obavljanje važne radnje za studente istječe uskoro, upozoravaju iz Ministarstva.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upozorava dobitnike STEM stipendije da već u ponedjeljak istječe rok za prihvaćanje uvjeta stipendiranja, što se smatra činom sklapanja ugovora o stipendiranju. Ako te ne učine na vrijeme, studenti mogu ostati bez stipendije čiji je godišnji iznos 10.800 kuna, a isplaćuje se u devet mjesečnih rata.

Izdvojeni članak
stipendije

Objavljene rang-liste za dodjelu STEM stipendija u akademskoj godini 2018./2019.

– Podsjećamo kako je rok za prihvat STEM stipendija 19. studenog do 12 sati. Aplikaciji pristupate prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom na poveznici, označavate izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja (pod materijalnom i kaznenom odgovornošću), prihvaćate uvjete stipendiranja i upisujete isključivo vlastiti IBAN žiro računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, poručuju iz Ministarstva.

Važno je naglasiti da će se studente koji u navedenome roku ne prihvate uvjete stipendiranja, smatrati da ne prihvaćaju državnu stipendiju.

Obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju tada će dobiti sljedeći student ‘ispod crte’.

Ministarstvo naglašava kako se uvjeti stipendiranja prihvaćaju pod materijalnom i kaznenom odgovornošću. Naime, iako možda ostvare pravo na obje, nije dozvoljeno da studenti na račun primaju i STEM i socio-ekonomsku državnu stipendiju jer se obje financiraju iz javnog izvora. Više o tome možete čitati na ovoj poveznici.