Pretraga

Pogledajte kada će sajam stipendija ove godine doći u Zadar

A- A+

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju drugi po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 22. ožujka 2018. od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Na Sajmu će sudjelovati izlagači iz Hrvatske, Europe i Sjeverne Amerike koji će predstaviti svoje programe stipendiranja i studijske programe.

Foto: Srednja.hr

Sajam stipendija i visokog obrazovanja je jedinstven događaj koji se u Zagrebu i Rijeci održava već 14  godina za redom te će se na poziv Grada Zadra i ove godine održati u Zadru. Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima i studentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Saznajte sve o stipendijama i visokom obrazovanju

Ono što čini Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstvenim njegova je duga tradicija te poseban naglasak na promociji stipendija putem kojih doprinosi širenju pristupa visokom obrazovanju. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao organizator Sajma zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

Na Sajmu će biti predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije.

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, objašnjava Maja Balen, obrazovna savjetnica u IRO-u.

Tako će se na Sajmu u Zadru, uz ostale, predstaviti izlagači poput raznih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, fakulteta, veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Nakon Sajma u Zadru, u listopadu ove godine Sajam će se održati i u Zagrebu i Rijeci.