Pretraga

Pomaknuta rang-lista dobitnika državne stipendije za godinu 2018./2019.

A- A+

Rezultati dobitnika državnih socio-ekonomskih stipendija objavljeni su 3. prosinca 2018., a studenti su imali rok od tjedan dana da na njih ulože prigovor. Danas su objavljene liste uvaženih prigovora, kao i imena novih dobitnika nakon spuštanja praga.

Foto: Srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je objavilo rang-liste studenata koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije nakon rezultata žalbi i snižavanja bodovnog praga. Iz MZO-a su priopćili kako je zaprimljeno ukupno 458 prigovora, a prihvaćeno je njih 49.

Izdvojeni članak
stipendije

Još jednom pomaknuta rang-lista dobitnika STEM stipendije od 10.800 kuna

Nakon pomicanja crte, uvjete za dodjelu državne stipendije u kategoriji E ostvarili su studenti s prebivalištem u RH s ostvarenih 800 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim od 1.635,44 kn. Dobitnici u istoj kategoriji, ali s prebivalištem izvan RH, studenti su s ostvarenih 1.800 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim od 417,96 kn.

Nakon rezultata prigovora i spuštanja praga, stipendiju su ostvarila 464 studenta.

– Pozivaju se svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2018./2019. da u roku od sedam dana od dana objave (najkasnije do 18. siječnja 2019. godine u 12 sati u Sustavu državnih stipendija: https://drzavnestipendije.mzo.hr/), koristeći opciju ‘Izbornik’ na poveznici ‘Ostvareno pravo na stipendiju’, unesu IBAN žiroračuna i potvrde prihvaćanje uvjeta stipendiranja. Studenti kojima nije prihvaćen prigovor bit će obaviješteni elektroničkom poštom o razlogu neprihvaćanja u roku od sedam  dana od dana objave rezultata, poručuju iz Ministarstva.

Napominju kako se za unos IBAN-a i prihvaćanje uvjeta stipendiranja u Sustav državnih stipendija studenti se trebaju prijaviti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, svojim AAI korisničkim računima, koristeći opciju ‘Prijava’.

Državna socio-ekonomska stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja, i iznosi 1.200 kuna mjesečno. Većem dijelu dobitnika u prvom krugu već su isplaćene tri mjesečne rate.

Liste studenata kojima je prigovor uvažen te nakon toga jesu ili nisu dobili stipendiju, nalaze se u nastavku. Ispod tog dokumenta nalazi se i dokument s dobitnicima nakon snižavanja praga u E kategoriji (studenti s prebivalištem i studenti izvan prebivališta u Hrvatskoj).

Napomena: ako vam liste nisu vidljive, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download