Pretraga

Pomozimo Ivorinu: Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje mladog dizajnera

A- A+

Ivorin Vrkaš (29) zadnjih 6 godina bori se s teškom bolesti koja je nedavno neobjašnjivo uznapredovala zbog čega je primoran tražiti liječničku skrb izvan Hrvatske. Javnim apelom traži pomoć oko financiranja svojeg liječenja.

foto: Ivorin Vrkaš

Mladi dizajner Ivorin boluje od CFS-a, poznatog još kao mijalgijski encefalomijelitis koji uzrokuje konstantnu slabost i umor bez obzira na to koliko se osoba odmarala. Najobičnije radnje kao što je podizanje čaše vode dovode do ubrzanja otkucaja srca, zadihanosti, boli u prsima i gušenja. U proteklih 6 godina CFS je oštetio Ivorinovo tijelo uzrokujući još i oštećenja imunološkog sustava, gastrointestinalne probleme, herpes simplex, virusnu infekciju vagus živca te je uz to pretrpio i trovanje metalima.

U siječnju ove godine Ivorinovo se stanje drastično pogoršalo i završio je na psihijatriji jer se u Hrvatskoj ova bolest liječi antipsihoticima. Zbog neuroloških napadaja i bolova je prikovan za krevet te u potpunosti ovisi o majčinoj brizi. Najveći problem je nedostatak znanja i volje da se ovom mladiću pomogne te ga se konstantno šalje iz bolnice u bolnicu uz mnogo bespotrebnih testiranja nakon kojih svaki liječnik zaključi da njegovo stanje nije toliko grozno, a Ivorinu je iz dana u dan sve gore do te mjere da je njegov život doveden u opasnost.

Njegovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti, dok donaciju možete napraviti putem stranice generosity