Pretraga

Poznati su dobitnici Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu: Provjerite jeste li među njima

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je dobitnike Rektorove nagrade za postignuća u prethodnoj akademskoj godini. Nagrađen je ukupno 161 rad u pet kategorija, a svečana dodjela nagrada održat će se u srijedu 3. srpnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu. Prigodom svečane dodjele Nagrade bit će organizirana i izložba postera na kojoj će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 161 rad u pet kategorija: 

  • 106 radova u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora),
  • 25 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora),
  • 6 u d) kategoriji za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora),
  • 3 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i
  • 21 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Cjelovit popis pojedinačnih i grupnih dobitnika Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nalazi se u dokumentu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [798.60 KB]

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 3. srpnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu. Prigodom svečane podjele nagrada, bit će organizirana i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade i ona će biti otvorena od 3. do 10. srpnja 2019. na Ekonomskomu fakultetu.

Zagrebački studenti četvrtu godinu zaredom bez novčanog dijela nagrade

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za dodjelu Rektorove nagrade: Pogledajte kako i do kada se možete prijaviti

Inače, Rektorova nagrada se zapravo samo zbog tradicije i simbolike tako zove, budući da studenti ne dobivaju nikakvu nagradu još od 2016. (studenti tek povelju, a studentice povelju i cvijet), kada je upravo sadašnji rektor Damir Borasukinuo njen novčani dio. Do tada je novčana naknada za nagrađene iznosila 1.500 kuna.

– Temeljna kvaliteta Rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu Rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno. Iako više nema novčane naknade, povećali smo broj nagrada, rekao je 2016. godine rektor Boras.

Studenti, koji su Rektorovu nagradu osvojili ove godine, od Sveučilišta mogu dobiti do 300 kuna i to za troškove pripreme postera i prezentacija nagrađenih radova, koju su studenti prema Natječaju dužni napraviti.