Pretraga

Poznato kada će biti objavljeni dobitnici 10.000 državnih socioekonomskih stipendija

A- A+

Od ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje gotovo duplo više stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja u odnosu na prethodne godine, njih 10.000. Natječaj za dodjelu stipendije zatvoren je 6. studenog, na njega je stiglo oko 13.000 prijava kažu iz Ministarstva putem Facebooka, a oglasili su se pitem iste platforme i po pitanju objave rang-lista dobitnika.

MZO foto: Ivan Božić|srednja.hr

Rok za objavu rang liste dobitnika državnih socioekonomskih stipendija propisan Pravilnikom je 60 dana od dana zatvaranja natječaja. Međutim, iz Ministarstva su već u nekoliko navrata izvijestili kako rade ‘punom parom’ da bi rezultati bili objavljeni i prije tog roka.

Izdvojeni članak

Objavljeni dobitnici 3.400 državnih STEM stipendija: Studenti, provjerite što vam je dalje činiti

– Kako nam dolazi veliki broj upita vezanih za objavu rang liste studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju i početak isplate stipendija obavještavamo vas kako će rang lista biti objavljena početkom prosinca, a odmah nakon toga će krenuti i isplata stipendija (bit će isplaćeni iznosi za listopad, studeni i prosinac). Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju će po objavi rang liste (na stranicama Ministarstva) prihvatiti elektroničkim putem Uvjete stipendiranja i dostaviti nam broj žiro računa, a koji može biti otvoren u bilo kojoj banci u RH, poručili su jučer iz MZO-a putem službene Facebook stranice Državne socio-ekonomske stipendije.

Podsjećamo, još je na Sajmu stipendija u listopadu  načelnica Sektora za poslovanje visokih učilišta i studentski standard MZO-a Kristina Ferara Blašković, kazala da isplate ove stipendije kreću početkom prosinca.

– Ono što je zapravo sjajno je što imamo osigurana sredstva već sada u ovom trenutku, što znači da će studenti već u 12. mjesecu dobiti tri stipendije u komadu za 10., 11. i 12. mjesec. Stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno, dodjeljuje se za devet mjeseci i za sva tri mjeseca student će dobiti odmah početkom 12. mjeseca. To govorim o onim studentima koji će imati redovne prijave, za koje neće biti potrebne neke eventualne dodatne provjere, izjavila je Ferara Blašković na Sajmu stipendija u listopadu.

Napomenimo za kraj kako su jučer objavljene rang liste dobitnika 3.400 državnih STEM stipendija, o čemu više možete doznati na ovoj poveznici.