Pretraga

Pozor, studenti! Po drugi puta pomaknuta je lista ovogodišnjih dobitnika državne socio-ekonomske stipendije

A- A+

Od ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 10.000 državnih stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja, gotovo duplo više nego prethodnih godina. Kako kvota privremenim rezultatima i nakon žalbenog kruga nije ispunjena, po drugi puta su pomaknute rang-liste dobitnika.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Na temelju odluke Povjerenstva za provedbu javnoga natječaja za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018., Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je nove rang-liste na temelju promjene praga natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Izdvojeni članak
stipendije

Važna obavijest: Po dugi puta pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije u iznosu od 10.800 kuna

Uvjete za dodjelu državne stipendije na temelju promjene praga u kategoriji E ostvarili su studenti s prebivalištem u RH s ostvarenih 500 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim od 2.121,89 kn. Uvjete za dodjelu državne stipendije na temelju promjene praga u kategoriji E ostvarili su studenti s prebivalištem izvan RH s ostvarenih 1.700 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim ili jednakim od 616,41 kn.

Pozivaju se svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2017./2018. da u roku od sedam dana od dana objave (najkasnije do 25. siječnja 2018. u 12 sati u Sustavu državnih stipendija), koristeći opciju „Izbornik“ na poveznici „Ostvareno pravo na stipendiju“, unesu ispravan IBAN žiroračuna i potvrde prihvaćanje Uvjeta stipendiranja. Za unos IBAN-a i prihvaćanje uvjeta stipendiranja u Sustav državnih stipendija studenti se trebaju prijaviti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, svojim AAI korisničkim računima, koristeći opciju Prijava, poručuju iz Ministarstva.

Ova stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine u iznosu od 1.200 kuna mjesečno. Nove rang liste u spomenute dvije kategorije možete vidjeti u nastavku.

[scribd id=369441334 key=key-mPNWvDxQ1WeSu3wuxGTA mode=scroll]

[scribd id=369441450 key=key-Sx6CvbC90CsyBXpdUfPn mode=scroll]