Pretraga

Prijavite se na studentski hackathon, izradite aplikaciju i osvojite 20.000 kuna

A- A+

Prijave na Hackathonovo, studentski hackathon koji će se u organizaciji softverske grupacije IN2 po prvi put održati 20. i 21. svibnja 2017. godine, primaju se do 7. svibnja. Tema ovogodišnjeg izdanja bit će izrada društveno korisne aplikacije u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanica Zagreb.

Foto: press/Hackathonovo

Počele su prijave na prvi studentski hackathon, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u timovima koji mogu imati od dva do preporučena četiri člana. Prijave se vrše preko službene stranice, a prijaviti se mogu samo redoviti studenti. Priliku za sudjelovanje dobit će deset ekipa, a tri najbolje očekuju novčane nagrade ukupne vrijednosti 20.000 kuna.
Sudionici će tako imati zadatak izraditi društveno korisnu aplikaciju u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanica Zagreb.

Izdvojeni članak

Besplatne radionice za srednjoškolce: Naučite programirati robote i hakirati

Okupljene ekipe provest će navedeni vikend u IN2, gdje će se upoznati s problemom, samostalno ili uz pomoć mentora razvijati aplikaciju u tehnologijama po svom izboru te je na kraju predstaviti žiriju kako bi se izabrala najbolja. Za sudionike je osigurana hrana i piće tijekom trajanja događaja te tulum na kraju, a ovisno o pokazanom znanju i potrebama IN2, moguće je i zapošljavanje u tvrtki.  

– Hackathonovo će biti izvrsna prilika za izradu zanimljive aplikacije, demonstraciju postojećeg znanja studenata, ali i za stjecanje novoga, s obzirom da će naši iskusni mentori biti na raspolaganju svima kojima bude potrebna pomoć tijekom izrade aplikacije. Voljeli bismo dobiti svjež i kreativan pogled na to što aplikacija može ponuditi i vjerujemo da su studenti prave osobe za to. Zainteresiranima za karijeru u IN2 nakon završetka službenog dijela programa rado ćemo prezentirati doista široki raspon softverskih područja kojima se bavimo, a koji uključuje i razna atraktivna područja poput blockchaina, dronova i Internet of Things, rekla je Andreja Smetko, direktorica hackathona.

Osim na web stranici događaja, novosti o Hackathonovu moguće je pratiti na Facebooku, LinkedInu i Twitteru IN2 grupe na kojima će se koristiti hashtag #Hackathonovo.