Pretraga

Promijenjeni uvjeti za upis na popularni zagrebački studij: Traži se bolji rezultat iz matematike na maturi

A- A+

Kriterij za upis na Studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu su se ove godine promijenili. Tako položeni  Hrvatski jezik (A razina) na državnoj maturi više ne nosi pet posto ukupnog zbroja bodova potrebnih za upis, nego 2,5%. Udio Matematike (B razina) se povećao s 10 na 20%, dok se strani jezik više ne boduje. Prosjek ocjena iz srednje sada udjelom sudjeluje u ukupnom zbroju s 15%, dok prijemni ispit nosi 60%.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Likovna umjetnost nije obvezna za upis na ovaj studij, ali položite li je kao izborni predmet na državnoj maturi, donosi vam 2,5% u ukupnom zbroju bodova.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Sveučilište u Zagrebu objavilo upisne kvote za 2019./2020.: Više je mjesta nego lani

Kada je riječ o prijemnom ispitu za Studij arhitekture i urbanizma (dodatnu provjeru znanja, vještina i sposobnosti za upis studenata u prvu godinu Preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma), prijave će se obavljati elektronskim putem, upisivanjem podataka u obrazac na internetskoj stranici Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prijave se podnose u razdoblju od 27. svibnja 2019. do 7. lipnja 2019. godine. U navedenom razdoblju obrazac za prijave biti će dostupan na web stranici Arhitektonskog fakulteta.

Na službenim stranicama AF-a stoji i napomena, da uz popunjenu prijavu (od 27. svibnja do 7. lipnja 2019.) trebaju biti uplaćeni troškovi dodatne provjere ZVS (podaci za uplatu biti će objavljeni uz obrazac).

Nakon isteka roka za prijave te provjere podataka o prijavi i uplati, popis prijavljenih stajat će na web stranici Fakulteta.

– Napominjemo da je uz prijavu na Fakultetu do 7. lipnja 2019. godine potrebno imati i valjanu prijavu na stranici www.postani-student.hr, u suprotnom se prijave Fakultetu neće moći uvažiti. Dodatna provjera znanja, vještina i sposobnosti održat će se 02. srpnja 2019. godine. Termini i raspored održavanja dodatne provjere ZVS biti će objavljeni naknadno, stoji u obavijesti na stranicama Arhitektonskog fakulteta.

Inače na ljetnom roku prošle godine, za 135 slobodnih mjesta na smjeru Arhitekture i urbanizma, prijavilo se 329 kandidata, s tim da je od tog broja, 210 kandidata spomenuti smjer stavilo na prvo mjesto na listi prioriteta.

Na kraju ponovimo da su objavljene sve upisne kvote za sastavnice Sveučilišta u Zagrebu pa ih možete pogledati na ovoj poveznici.