Pretraga

Provjerili smo kakvi će se objedi nuditi u menzi na Filozofskom: Jedna stvar će vas posebno obradovati

A- A+

Danas smo ekskluzivno obišli preuređenu menzu na Filozofskom fakultetu, koja će se svečano otvoriti u petak (25. siječnja) od deset sati, a odmah nakon ceremonije otvaranja, studentima će se omogućiti objedovanje. U tom smo obilasku susreli i tehnologinju restorana te glavnog kuhara, koji su nam pojasnili neke od posebnosti jelovnika, mada su najavili i da će osluškivati puls studenata te na osnovu njihovih želja i potreba, prilagođavati ponudu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće

Odmah su nam potvrdili i informaciju o kojoj se nekoliko dana vode forumske rasprave studenata, a to je da će svakodnevno na meniju biti i pizza!

U studentskom restoranu, koji će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, a koji se prema riječima prodekana Deana Dude priželjkuje i iščekuje još od 1965., kada se Filozofski preselio u ovu zgradu u Lučićevoj, svakodnevno će biti u ponudi mesni i vegetarijanski meni, a jednom tjedno u sklopu tog menija će se nuditi kolač ili savijača. Ostale dane će se navedene slastice moći uzeti izvan menija.

Dok nam to pojašnjava, tehnologinja restorana još jednom navodi kako će mnoge stvari biti jasnije nakon prva dva radna tjedna odnosno nakon što se uoče interes, želje, potrebe i mogućnosti restorana koji ima kapacitet između 120-140 stolaca.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

[EKSKLUZIVNO] U ponedjeljak se otvara nova menza u Zagrebu u ključnom dijelu grada za studente

Kada smo kod mogućnosti, valja očekivati gužve barem dok sve bude novo i neistraženo, budući da samo na Filozofskom studira više od 6.000 studenata te ima preko 800 zaposlenih, a u blizini je još nekoliko sastavnica te dvije velike knjižnice (NSK i Knjižnica Filozofskog) premda jedna od njih ima i svoju menzu.

Prodekan za organizaciju i razvoj Dean Duda priželjkuje da bi standard i ponuda u menzi trebali biti slični onima u nedavno otvorenoj menzi na petom katu NSK.

Naglasio je i da kao sjajnu stvar vidi okolnost da će uz studente koji sada dobivaju mogućnost povoljne, subvencionirane prehrane, takvu sličnu mogućnost dobiti i drugi zaposlenici Filozofskog fakulteta, jer će svakog dana u ponudi imati cjelovit obrok za 25 kuna.

Osim svega toga, u sklopu menze na Filozofskom, otvorit će se i kafić s terasom, koji će raditi dulje od menze i unutar kojeg će se osim pića, također nuditi brza prehrana poput tostova, sendviča i sličnog, tako da će oni studenti koji ne stignu jesti do 16 sati, imati i tu opciju u sklopu fakulteta.

Ono što će još biti zgodno u novouređenoj menzi je to da se hrana neće odmah naplaćivati prilikom preuzimanja, nego ćete kada pojedete obrok plaćati na izlazu na blagajni, što bi trebalo barem malo smanjiti potencijalne gužve.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće