Pretraga

Provjerite jeste li među dobitnicima 10.800 kn: Pomaknuta crta na rang-listi STEM stipendija

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) i ove godine dodjeljuje državne stipendije studentima čiji se studij nalazi u STEM područjima znanosti. U četvrtak je po četvrti puta pomaknuta crta na rang-listama ovogodišnjih dobitnika.

Foto: Srednja.hr

Ukupno se i ove godine studentima dodjeljuje 3.400 državnih STEM stipendija, a prilikom prve objave dobitnika izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje studiranje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Izdvojeni članak

Poznati dobitnici stipendije koju dodjeljuje Grad Zagreb: Viša je i od hrvatskog minimalca

Na jednom dijelu lista kvote još uvijek nisu ispunjene, pa su crte na listama dobitnika pomaknute po četvrti puta.

– Studenti koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju moraju do srijede, 30. siječnja do 12 sati prihvatiti stipendiju upisivanjem isključivo vlastitog IBAN žiro računa. Kako biste vidjeli svoje mjesto na rang-listi, morate se prijaviti sa svojim AAI@EduHr identitetom u Sustav državnih STEM stipendija na poveznici te svojom identifikacijskom oznakom provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Obavještavamo vas kako je pomak crte samo na rang-listama starijih studenata u područjima Prirodnih znanosti, Biomedicine i zdravstva te Tehničkih znanosti u skladu s preostalim kvotama, priopćili su iz Ministarstva.

Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna i isplaćuje se u devet mjesečnih rata, od listopada do lipnja tekuće akademske godine. Isplata stipendija studentima koji su pravo na nju ostvarili u prvim krugovima dodjele krenula je u prosincu i siječnju.