Pretraga

Provjerite uz samo par klikova prolaznost svakog kolegija na faksu, evo kako

A- A+

Studomat je još u studenom dobio novo sučelje. Ovaj modul putem kojeg studenti prate svoje obaveze i prijavljuju ispite tada je dobio i neke nove funkcije, a jedna od njih je i prolaznost kolegija. Tako za svaki kolegij student može vidjeti postotak njegove prolaznosti u tekućoj akademskoj godini, ali samo u slučaju kada je evidentirano barem 10 ocjena.

Photo by Ben Mullins on Unsplash

Studenti putem Studomata mogu provjeriti prolaznost svih položenih kolegija i kolegija koje su upisali i za koje su prijavili ispit.

Izdvojeni članak
stuodmat

[Fotogalerija] Stigao novi Studomat za studente

Ako želite provjeriti prolaznost već položenih kolegija, u izborniku Ispiti nudi se opcija Pregled ispita.  Klikom na tu opciju prikazuju se svi ispiti na koje je student izašao po predmetima. Kod svakog ispita prikazuje se i statistika o položenim ispitima za trenutnu akademsku godinu: postotak položenih ispita od ukupnog broja izlazaka na ispit, prosječna ocjena položenih ispita, medijan ocjena položenih ispita i ukupan broj položenih ispita.

Podaci o prolaznosti kolegija, kao i prosjek, medijan i broj položenih ispita, računaju se za tekuću akademsku godinu i to samo u slučaju kada je evidentirano barem 10 ocjena u toj akademskoj godini, objašnjavaju nam iz SRCA.

wiki.srce

Isti podaci prikazuju se i kod prijavljenih ispita do kojih se dolazi kada se u izborniku unutar opcije Ispiti odabere opcija Ispiti u tijeku.

wiki.srce