Pretraga

Rimac otvorio ured u Splitu i započeo suradnju s FESB-om čiji će studenti imati zavidnu praksu

A- A+

Jedna od najpoznatijih tehnoloških tvrtki u Hrvatskoj, Rimac Automobili, otvorila je svoj ured u Splitu. Nedavno je s FESB-om potpisan i ugovor o suradnji, pa se splitski studenti imaju čemu veseliti jer će upravo oni biti veliki izvor kadra.

Mate Rimac / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Splitski ured Rimac Automobila uvelike će ovisiti o suradnji s lokalnim fakultetima i sveučilištima. Voditelj ureda, Miljenko Baković, za netokraciju je izjavio da trenutno tamo zapošljavaju 11 ljudi te nekoliko praktkanata, a plan je u iduće dvije godine doći do 50 ljudi.

Izdvojeni članak
mate rimac

Mate Rimac priznao da bi teško stvorio tvrtku da ga jedan profesor iz srednje nije gurao

– Ovim potezom okrećemo se i prema ostalim dijelovima Hrvatske s velikim potencijalom – želimo pokazati kako su odlična mjesta za život i rad te privući još tehnoloških tvrtki. Odluka se djelomično odnosi i na suradnju s Fakultetom Elektrotehnike, Strojarstva i Brodogradnjekojeg pohađaju brojni perspektivni studenti, rekao je Baković.

Studenti se tako uistinu mogu veseliti jer će upravo oni biti veliki izvor kadra za ovu poznatu tvrtku, a tamo će obavljati i praksu.

– Sa FESB-om smo nedavno potpisali ugovor o suradnji i studentskim praksama. Aktivno sudjelujemo na konferencijama koje fakultet organizira, te smo na raspolaganju kao potencijalni partner u osmišljavanju novog diplomskog studijskog programa koji će biti orijentiran na električna i autonomna vozila, rekao je Baković za netokraciju.