Pretraga

Stigli rezultati natječaja za studentske stipendije od 10.000 kuna: Provjerite jeste li među dobitnicima

A- A+

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS) objavila je rezultate natječaja za dodjelu 400 studentskih stipendija. Ukupno je osam kategorija u kojima se stipendija dodjeljuje, a njen godišnji iznos je 10.000, odnosno maksimalno 17.000 kuna za studente pripadnike romskoj nacionalnoj manjini.

Foto: Srednja.hr

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS) objavila je rezultate ovogodišnjeg natječaja za studentske stipendije. Od 400 stipendija koje su se dodjeljivale kroz natječaj, ukupno ih je podijeljeno 393, najviše studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Svi studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju NZPUSS-a, ugovore će dobiti na e-mail adresu koju su naveli u prijavnom obrascu.

Izdvojeni članak
stipendije

Upravo je pomaknuta rang-lista dobitnika STEM stipendije od 10.800 kuna

– Studenti koji se ne nalaze na listama su odbijeni, budući da nisu ispunili uvjete prema Pravilniku o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2018./2019., te mogu pismeno poslati upit na e-mail Zaklade [email protected] vezano za razloge odbijanja ili doći osobno u ured Zaklade (Ilica 24) uz prethodnu najavu. U roku od osam dana od objavljivanja lista dobitnika, kandidati kojima nije dodijeljena stipendija mogu podnijeti pismeni prigovor putem pošte na adresu Zaklade i to samo zbog pogreške u utvrđivanju urednosti prijave na Natječaj za dodjelu stipendije, sukladno članku 15. Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija od 5. listopada 2018. godine. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju, ali ne žele potpisati ugovor (odustaju od stipendije), dužni su dostaviti pisanu izjavu o tome na e-mail Zaklade, priopćili su iz NZPUSS-a.

Napomenimo kako Zaklada stipendije dodjeljuje u osam kategorija. Osim za deficitarna zanimanja  u u sljedećim kategorijama: studentima – osobama s invaliditetom; studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine; studentima– aktivnim kategoriziranim sportašima; studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji; studentima muzičkih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima; studentima bez oba roditelja te studentima roditeljima.

Prema Odluci o raspisivanju natječaja, Zaklada će stipendija dodjeljivati u iznosu od 10.000 kuna za svakog studenta koji ostvari pravo na dodjelu stipendije, osim u kategoriji za pripadnike romske nacionalne manjine, gdje se za studente poslijediplomskih studija isplaćuje godišnji trošak studija u iznosu najvećem od 17.000 kuna.

Liste dobitnika u svih osam kategorija možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Ako vam lista nije vidljiva potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download