Pretraga

Student FESB-a ispisan s faksa, a 2.000 eura letjelo kroz prozor

A- A+

Ovih se dana naveliko pisalo o dvojici braće koji su na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu htjeli podmititi profesoricu s dvije tisuće eura, a sada na vidjelo izlaze još neki detalji poput onoga da je profesorica ponuđeni novac u fascikl automatski bacila kroz prozor. I dok je cjelokupni slučaj trenutno na sudu, mlađem bratu zbog kojega je mito i ponuđeno prijeti od jedne do osam godina zatvora.

srednja.hr|arhiva

Izdvojeni članak

Student splitskog FESB-a pokušao podmititi profesoricu pa zaradio kaznenu prijavu

Profesorica Matematike zbog čijeg je predmeta 21-godišnji student izgubio prava studiranja na FSEB-u cijeli je slučaj podmićivanja dvojice braće prijavila policiji nakon čega je slučaj preuzeo USKOK. Oko nemilih događaja na Fakultetu u Splitu oglasio se i dekan Sven Gotovac koji tvrdi kako je optuženi student ispisan s fakulteta, piše Slobodna Dalmacija.

Dekan je kazao kako je mladić Matematiku polagao na dekanskom roku, a s obzirom na to da ispit nije položio usljedilo je ispisivanje s Fakulteta. No, kako doznaje Slobodna Dalmacija, 21-godišnji Splićanin ovih je dana upisao novi studijski program na Sveučilištu u Splitu.

Iako je dekan tek godinu dana, dekan Gotovac tvrdi da dugo nije zabilježen slučaj podmićivanja, osim jednog još za vrijeme njegovog studiranja na Fakultetu kada je roditelj nudio mito profesoru, ali i tad je slučaj uredno prijavljen. Svi su ispiti kod njih su kaže, javni, a studenti u sve ispite imaju pravo na uvid kao i sada već bivši student. 

Također, dekan tvrdi kako mu je žao profesorice koja nije očekivala da će joj student ponuditi mito pa stoga ni njena reakcija bacanja novaca kroz prozor izgleda ne čudi.