Pretraga

Studenti odahnuli, kakanje u SC-u ulazi u 21. stoljeće: ‘Odlazak u toalet mi je bio prilično stresno iskustvo’

A- A+

Još u 2015. preko 700 studenata potpisalo je peticiju protiv čučavaca u WC-u u zagrebačkom SC-u. Tri godine kasnije, njihovi su vapaji poslušani. Ovoga tjedna krenula je zamjena čučavaca novim zahodskim školjkama.

foto: Anton Mezulić|www.srednja.hr

foto: Anton Mezulić|www.srednja.hr

Kako piše tiskano izdanje Jutarnjeg lista, u tijeku je renoviranje WC-a u prizemlju zagrebačkog studentskog centra. Čučavci će biti zamijenjeni školjkama, a mijenjat će se i pločice, umivaonici i instalacije. Predviđa se kako će radovi koštati četvrt milijuna kuna i biti dovršeni za otprilike mjesec dana.

Izdvojeni članak

[Anti-intervju s čučavcem u SC-u] Usrane priče iz žablje perspektive

– Planira se zamjena sanitarne opreme – nove školjke, umivaonici, pisoari, pipe na senzore, električna brza sušila za ruke i sva druga popratna sanitarna galanterija, kao i zamjena instalacija hladne vode i dovod tope sanitarne vode, pripremljene u toplinskoj stanici, zamjena odvodne instalacije, postava novih radijatora te popravak postojeće ventilacije, kazao je za Jutarnji sanacijski upravitelj SC-a, Mirko Bošnjak.

Odlazak čučavaca i renoviranje sanitarnog čvora najviše pozdravljaju sami studenti, stavom kako WC Studentskog centra konačno ulazi u 21. stoljeće.

– Ušao sam jedno i nikad više. Papira nije bilo, tako da sam ruke morao brisati u hlače, sve je puno ružnih natpisa, a o higijeni da ne pričam. Inače, jedan sam od onih koji vole ‘mumificirati’ to ‘sveto’ mjesto, tako da mi je odlazak u toalet bio poprilično stresno iskustvo, kazao je za jutarnji Ante Vukov, student ADU-a.

Ante nije jedini, a niti prvi koji ovako misli. Još u 2015. preko 700 studenata potpisalo je peticiju protiv čučavaca u toaletu SC-a. Iako mnogi od njih smatraju kako je školjka simbol ulaska u moderno doba, najnovija istraživanja pokazuju kako je stari način nuždenja, koji je SC njegovao godinama, puno prirodniji i zdraviji nego li moderan pristup kenjanju. Famozni čučavac u SC-u ima i svoju Facebook stranicu, a nastala je baš u doba kada su se studenti žustro zalagali za njegovo uklanjanje. Anti-intervju sa sada pokojnim čučavcem možete pročitati ovdje.