Pretraga

Studenti poručuju: Higijenske potrepštine i lijekovi su najnužniji te molimo građane za što više donacija

A- A+

Studenti diljem zemlje udruženim snagama prikupljaju donacije za poplavom pogođene građane, a poručuju – odjeće imamo dovoljno, prioritet su hrana, lijekovi i higijenske potrepštine. Također tvrde da volontera imaju dovoljno, ali kako bi bilo dobro da se što više građana odazove humanitarnoj akciji te doniraju onima kojima je trenutno najpotrebnije.

Foto: Facebook

Vodeni val koji je zahvatio dijelove Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije ujedinio je stare, mlade, zaposlene, nezaposlene te ljude svih vjeroispovijesti i nacionalnosti oko nastojanja da se što više pomogne žrtvama koje su ostale bez svojih domova. Studentske udruge, klubovi i razna udruženja iz minute u minutu dobivaju nove pošiljke te iste prevoze do ugroženih stanovnika kako bi što lakše podnijeli nesreću koja ih je zahvatila. Razgovarali smo s nekoliko studenata koji su se odazvali humanitarnoj akciji da nam kažu što je trenutno najpotrebnije donirati i imaju li dovoljno volontera.

Izdvojeni članak

U domu na Savi prikupljanje pomoći za ugrožene građane BiH

Volontera ima dovoljno, no potrebno je što više donacija

– Odjeće imamo dovoljno, tako da ista nije prioritetna. Ljudima najviše trebaju hrana i higijenske potrepštine, rekla nam je Nensi Babić iz Udruge studenata grad splita & Udruge studenata Imotske Krajine. Dodala je kako su se studenti dovoljno angažirali kroz volonterski rad, ali da treba apelirati na građane da svi koji mogu doniraju namirnice, higijenske potrepštine i sve što bi u ovom trenutku dobro došlo stanovnicima poplavljenog područja kako Hrvatske, tako i susjednih zemlja.

Uz navedene udruge, donacije prikupljaju i studenti Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti, na Građevini, Veterini, RGNF-u, Ekonomiji, Prometu i s brojnih drugih hrvatskih fakulteta.

Izdvojeni članak

Evo kada će ispite pisati oni koji zbog poplava ne mogu pristupiti državnoj maturi


Obilježite svaku donaciju radi preprodaje

Građane se također upozorava da na sve što doniraju uz barcode napišu vodootpornim markerom slovo ‘H’ kako bi se spriječila preprodaja namirnica.

Prioritet su britvice, fenovi, lijekovi i čaše

Humanitarnoj akciji odazvali su se i stanari zagrebačkih studentskih domova. U SD Stjepan Radić svako malo pristižu novi paketi, vrećice prepune hrane, odjeće i ostalih potrepština, a slično je i na Cvjetnom naselju.

– I dalje prikupljamo brojne donacije koje šaljemo u Bauerovu ulicu, to
jest u prostor Slavonske udruge studenata. Građanima koji su pogođeni
plimnim valom trenutno su najpotrebnije britvice, fenovi, lijekovi,
plastične čaše i zdjele za hranu kao i ostale higijenske potrepštine, rekla nam je Marta Stjepanović iz Cvjetnog.

Na ovom linku možete pročitati kome se trebate javiti ako se želite priključiti akciji i gdje možete odnijeti svoje donacije.