Pretraga

Studenti VERN-a surađuju na razvoju usluge UberBOAT

A- A+

Studenti VERN-a aktivno će sudjelovati u razvoju potpuno nove usluge kojoj je cilj kvalitetnije realizirati potrebe hrvatskog turizma. Kako bi unaprijedili ponudu na hrvatskoj obali, studenti surađuju na razvoju usluge UberBOAT, kojoj je cilj kvalitetnije povezati turiste i hrvatske otoke.

foto: Petar Vučetic

Slabija povezanost kopna i otoka vječni je problem koji se pokušava više ili manje uspješno riješiti na svim razinama. Osim što zbog loše povezanosti stanovnici otoka teže rješavaju svakodnevne potrebe i obaveze, hrvatski su otoci slabije dostupni i turistima koji su došli uživati u hrvatskim ljepotama.

Stoga su Uber i studenti Veleučilišta VERN počeli skupa raditi na rješavanju tog važnog problema za hrvatski turizam i svakodnevicu.

Izdvojeni članak

Kad država neće, privatnici hoće: Preko 100 tvrtki nudi praksu studentima

Studenti će razvijati uslugu kojoj je cilj poboljšati turističku ponudu

Razvijaju uslugu UberBOAT, koja će na jadranskoj obali nuditi prijevoz gliserima naručenih putem Uber aplikacije. Prijevoz će obavljati postojeći operateri – obrti i tvrtke registrirane za potrebne djelatnosti, koji posjeduju sve licence, dozvole i osiguranja.

– VERN’ izvodi studije čija je glavna karakteristika praktična primjenjivost naučenoga u praksi. Naše nastavne sadržaje upotpunjujemo zadacima iz stvarnog poslovnog svijeta tako da studenti, u suradnji s tvrtkama – partnerima i svojim predavačima, razvijaju poslovna rješenja, što im postaje dio nastavnog programa i ocjene. Suradnja s Uberom odlično se uklapa u sadržaj kolegija Inovativno poduzetništvo u turizmu, jer ima i širi značaj u smislu boljeg povezivanja hrvatskih otoka, što uz poslovnu komponentu donosi i društvenu korist te novu kvalitetu života na našim otocima, istaknuo je dekan VERN-a Vlatko Cvrtila.

Izdvojeni članak

Velika suradnja HNK-a i zagrebačkog Sveučilišta: Preko 300 studenata radi na predstavi

Na razvoju usluge studenti će sudjelovati u sklopu kolegija

Na razvoju usluge surađivat će studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija ‘Menadžmenta održivog razvoja turizma’ u sklopu kolegija ‘Inovativno poduzetništvo u turizmu’.

Ova suradnja dogovorena je u okviru VERN-ova projekta ‘Tvrtke – partneri’ koji kombinira nastavne sadržaje s konkretnim zadacima i projektima iz stvarnog poslovnog okruženja.

Projektni zadaci time postaju sastavni dio silabusa kolegija, kao i neizostavni segment studentskih obaveza za uspješno apsolviranje predmetnog ispita. Studentski timovi tijekom semestra rade na zadanom projektu, a proces izrade istovremeno nadgledaju profesor, ali i poslovni mentor, predstavnik tvrtke – partnera.