Pretraga

Studentski stup strama: Dužnici javno obješeni na vratima menze, Studentski zbor traži uklanjanje popisa

A- A+

Lista studenata koji su dužni platiti smještaj objavljena je javno na vratima menze na Spinutu. Studentski Zbor Sveučilišta u Splitu zbog toga je poslao dopis SC-u u kojem traže skidanje popisa jer smatraju da se ovime krše studentska prava.

Foto: Facebook SZST

Nakon što je Studentski centar u Splitu objavio listu studenata koji su dužni platiti smještaj u  domu, Hostelu Spinut, i to na vratima menze, mnogi su se studenti požalili Studentskom zboru. Javna objava imena dužnika, na mjestu gdje svi to mogu vidjeti, potaknula je Zbor na brzu reakciju.

Izdvojeni članak
Dragan Ljutić, novi-stari rektor Sveučilišta u Splitu

Za razliku od zagrebačkog, splitsko Sveučilište spremno na promjenu: Upravo su izabrali novog rektora

Danas su na Facebook stranici objavili fotografiju dopisa kojeg su poslali SC-u. U njemu traže hitno uklanjanje popisa studenata dužnika s vrata menze, te upozoravaju SC na kršenje studentskih prava i akademskog bontona.

Dopis Zbora prenosimo u cijelosti:

Predmet: Zamolba za hitnim rješenjem problema dužnika objavljenog na vratima restorana Hostel Spinut

Poštovani,

Obraćam Vam se povodom prizora koji je studente zatekao na ulaznim vratima menze u studentskom domu Hostel Spinut. Naime, popis studenata dužnika za određeni period je javno istaknut, što je zaista presedan i kršenje akademskog bontona te Vas upozoravam na to ukoliko niste bili upoznati uz zahtjev da se popis ukloni jer smatramo da su time prekršena elementarna studentska prava. Ovakav način je zaista grubo iznenadio posjetitelje menze te sam dobio velik broj pritužbi kolega. Za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu je ovakvo ponašanje nedopustivo i neprihvatljivo te se nadam da ubuduće nećemo nailaziti na slične stvari.

Srdačan pozdrav,

Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu

Foto: Facebook SZST