Pretraga

Uživancija u zelenom paviljonu: Od 1. listopada vrata otvara najmodernija menza u Zagrebu

A- A+

U istočnom dijelu Zagreba, na području kampusa Agronomskog i Šumarskog fakulteta smještenom na samom rubu Maksimirske šume, od jeseni s radom počinje nova, najmodernija menza na Sveučilištu u Zagrebu. Pet godina nakon položenog kamena temeljca, studenti će u zelenom paviljonu, osim studentskog restorana, imati i odvojenu prostoriju koja će se koristiti isključivo za studentske aktivnosti.

Menza na Maksimiru | Foto: Facebook Šumarski fakultet Zagreb

Nakon nedavne najave sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka kako je izgledno da će studenti već najesen moći provlačiti iksice u novom, najmodernijem studentskom restoranu u Zagrebu, stiže i potvrda kako se njegovo otvaranje očekuje 1. listopada.

Točno s početkom nove akademske godine, u istočnom dijelu grada na kampusu Agronomskog i Šumarskog fakulteta, svoja će vrata otvoriti dugoiščekivana, moderna menza vrijedna 15 milijuna kuna. Osim studentskog restorana, tzv. Zeleni paviljon imat će i odvojen prostor koji će se koristiti isključivo za studentske aktivnosti.

Podsjetimo, od 2014. godine govori se o ovoj menzi, kada je položen njen kamen temeljac. Tada se o menzi na kraju Maksimirske šume pričalo kao o mjestu na kojem će se konzumirati vino iz vinograda Agronomije, ali i divljač iz lovišta u kojem akademske sate provode studenti Šumarstva. Hoće li se sve to zaista naći na meniju menze, provjerit će studenti već u listopadu.

Projekcija menze na Maksimiru; Studio 3LHD