Pretraga

[VIDEO ANKETA] Provjerili smo znaju li studenti tko je rektor te što misle o njemu i novim izborima

A- A+

Na Sveučilištu u Zagrebu za manje od tjedan dana održavaju se izbori za rektora. Bira se između trenutnog rektora Damira Borasa i profesora PMF-a Damira Bakića. Nakon četverogodišnjeg Borasovog mandata, otišli smo ispred SC-a i pitali studente znaju li tko je on, što o njemu misle i znaju li da se 23. veljače održavaju izbori za rektora.

Screenshot: YouTube

Kada je Damir Boras došao na čelo Sveučilišta u Zagrebu, studente smo pitali što misle o novom rektoru. Više od polovine ispitanih nije bilo zainteresirano za temu ili o tome nije ništa znalo. Velik broj studenata ispred Studentskog centra tada nije ni znao da se izbor održao.

Četiri godine nakon, ponovno smo otišli ispred SC-a te provjerili što sada studenti misle o Borasu i znaju li da se uskoro održavaju izbori. Nije nas iznenadilo da dio studenata i dalje uopće ne zna ništa o tome tko je rektor i što on radi. Dio ih se na prvu nije mogao sjetiti tko je rektor, ali kada smo ih pitali jesu li čuli za Damira Borasa, počeli su iz podsvijesti izvlačiti neke zaključke jer su, kažu, nešto ipak čuli.

Ipak, velik broj studenata čuo je za Borasa, a bilo je i onih koji su imali razvijen stav o njegovom mandatu i o tome tko treba pobijediti na izborima.

Pogledajte video: