Pretraga

Više od tisuću riječkih studenata biralo je svoje predstavnike: Poznati rezultati glasovanja

A- A+

Na Sveučilištu u Rijeci prošloga su tjedna održani studentski izbori. Na izbore je izašlo ukupno 1.170 studenata, a rezultati po pojedinim područjima već su poznati. Sami rezultati nisu preveliko iznenađenje, budući da je u svakoj izbornoj jedinici bio po jedan kandidat i njegov zamjenik.

Ukupno 1.170 riječkih studenata svih sastavnica tamošnjeg Sveučilišta prošloga je tjedna biralo svoje nove predstavnike. Od ukupnog broja glasačkih listića, njih 155 bilo je neispravno.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Rijeci promoviralo 61 doktora znanosti: Pogađate, među njima je opet više žena

U izbornoj jedinici društveno područje I. ukupno 86 glasova prikupila je Josipa Vidačković (zamjenica Lorena Osrečki), a u jedinici društveno područje II. 176 glasova prikupio je Riccardo Sgardelli (zamjenik Ivan Šantić). U humanističkom, umjetničkom i interdisciplinarnom znanstvenom području iz društvenih i humanističkih znanosti koje čini III. izbornu jedinicu, 85 glasova, dobila je Tea Dimnjašević (zamjenik Raul Sušanj Samolov).

Najveća izlaznost bila je u IV. izbornoj jedinici kojeg čine fakulteti biomedicinskog, prirodnog i interdisciplinarnog biotehnološkog područja. Ukupno 412 glasova ondje je dobio Ivan Franin (zamjenica Andrea Kresović). Studenti tehničkog područja u V. izbornoj jedinici izabrali su Marka Mesarića s 208 glasova (zamjenik Leopold Mandić), a u posljednjoj izbornoj jedinici poslijediplomskih studija 48 glasova sakupio je Aleksandar Šušnjar (zamjenik Tomislav Čop).

Za kraj valja naglasiti kako su u svakoj izbornoj jedinici spomenuti studenti bili i jedini kandidati. U VII. i VIII. izbornoj jedinici nije bilo kandidata.

[scribd id=381616545 key=key-pu7bMfb5FBbQiAGJxV51 mode=scroll]