Pretraga

Za osam radnih mjesta u Saboru prijavilo se više od 1150 mladih nezaposlenih

A- A+

Za stručno osposobljavanje u Saboru prijavilo se nešto više od 1.150 ljudi. Svi oni konkuriraju za samo osam radnih mjesta. Odabrani kandidati radit će godinu dana za naknadu od 2.400 kuna i nemaju mogućnost ostanka na tom radnom mjestu jer je zapošljavanje u državnoj službi privremeno zabranjeno.

www.sabor.hr

Izdvojeni članak

U Saboru o učenicima: Invalidna generacija nekritičke inteligencije

Hrvatski sabor u siječnju je raspisao javni poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Za osam radnih mjesta prijavilo se nešto više od 1.150 kandidata.

Javnim pozivom tražili su stručne suradnike u tajništvu, knjižnici, službi za pripremu akata, protokolu te u Uredu za međunarodne i europske poslove. Od kandidata se tražila visoka stručna sprema, informatička pismenost i poznavanje stranih jezika.

Na javni poziv mogli su se javiti nezaposleni s manje od 12 mjeseci evidentiranog staža u zvanju za koje su se obrazovali.
Stručni suradnici radit će dvanaest mjeseci za naknadu od 2.400 kuna koju im, uz doprinose i putne troškove, isplaćuje država.
Nakon pregleda prijava za određeni broj radnih mjesta održat će se testiranja, a za sva mjesta razgovori s kandidatima. Završetak postupka izbora, sklapanje ugovora i početak osposobljavanja očekuje se do kraja ožujka, rečeno je iz saborske službe za odnosima s javnošću.

Da je stručno osposobljavanje u Saboru popularno, dokazao je i prošli natječaj u kojem se 2013. za šest radnih mjesta prijavilo 610 kandidata. No ni tih šest ni ovih novih osam radnika neće nakon stručnog osposobljavanja ostati na svom radnom mjestu jer je zapošljavanje u državnoj službi privremeno – zabranjeno.