Pretraga

Započinje gradnja nove menze na Maksimiru

A- A+

Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog Sveučilišta, će u utorak 22. travnja s dekanima Agronomskog i Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Tajanom Kričko i Milanom Oršanićem, položiti kamen temeljac novog studentskog restorana. Objekt će biti smješten na kraju Maksimirske šume, a osim menze izgradit će se i višenamjenska dvorana te smještajni kapaciteti.

Google Street View

Svečanošću na Agronomskom fakultetu u Zagrebu u utorak, 22. travnja započet će izgradnja nove menze na kraju Maksimirske šume. Kamen temeljac točno u podne položit će rektor Aleksa Bjeliš, dekanica Agronomskog fakulteta Tajana Krička i Milan Oršanić, dekan Šumarskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Uskoro menza na Maksimiru: Studenti će konzumirati vlastito vino i divljač

Objekt će biti smješten između kampusa dvaju gore spomenutih fakulteta, a osim restorana sadržavat će i višenamjensku dvoranu te smještajne kapacitete za potrebe studenata, zaposlenika i njihovih gostiju.

Izgradnje zgrade studentskog restorana financirat će Sveučilište u Zagrebu, MZOS, Studentski centar te Šumarski i Agronomski fakultet.

Realizacija projekta planirana je u dvije faze od kojih prva počinje polaganjem kamena temeljca i obuhvaća izgradnju prizemne etaže površine od 1 500 metara kvadratnih.

Prvim dijelom kampus bi dobio restoran i višenamjensku dvoranu, dok bi se u drugoj fazi trebali izgraditi smještajni kapaciteti na drugoj etaži te ostali tehnički prostori.

Izdvojeni članak

Uvođenjem novog Pravilnika došlo do promjena: Evo koji studenti jedu najviše u menzama

Potonje će se planirati prema mogućnosti osiguravanja sredstava. Shodno informacijama koje je ranije ove godine iznio prorektor Bojan Baletić, za zatvaranje financijske konstrukcije bit će potrebno oko 15 milijuna kuna, a ukoliko se postigne dogovor s Gradom Zagrebom, restoran će biti otvoren po posebnim cijenama i za građane.

Valja napomenuti kako je projekt Zeleni paviljon na kojem Sveučilište radi od 2010. godine polaganjem kamena temeljca ušlo u svoju završnu fazu.