Pretraga

Zatvaraju se pojedine menze u četiri najveća grada: Provjerite gdje jesti narednih dana

A- A+

Na radost mnogih studenata, sljedećih nekoliko dana kreću mini-praznici povodom Uskrsa. Mnogi od njih iz mjesta studiranja putuju svojim domovima, što znači i smanjeni promet u menzama. Zato će dio njih u četiri najveća sveučilišna grada zatvoriti svoja vrata.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Radno vrijeme u zagrebačkim, splitskim, riječkim i osječkim menzama narednih nekoliko dana prilagođava se prazničnom prometu. Evo kako će i koje menze raditi.

Zagreb

Izdvojeni članak

Najnoviji užasi na meniju u menzi: Student u hrani pronašao pribadaču

Dežurni restoran je onaj u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji će raditi sve dane osim na sam Uskrs u nedjelju. Još u petak će menza na Cvjetnom raditi po uobičajenom radnom vremenu, dok će na Veliku subotu i Uskrsni ponedjeljak (20. i 22. travnja) menza s radom započeti u 11 sati za ručak, a zatvara se za večeru u 19 sati.

Menza na Lašćini prestaje raditi u četvrtak u 15:30 , a restoran u Studentskom domu Stjepan Radić radi do petka u 15 sati. Menze u oba doma otvaraju se u utorak.

Takozvana ‘Brza’ ili Express linija u SC-u s poslom završava na Veliki četvrtak u 17:30, a u utorak radi od 12 sati. ‘Spora’ linija u SC-u radi do petka u 14 sati.

Slastičarnica na Cvjetnom, menze na Borongaju, Filozofskom, Ekonomskom, Veterini, Šumarstvu i ALU prestaju raditi u četvrtak, 18. travnja po uobičajenom radnom vremenu i zatvoreni su sve do utorka, 23. travnja. Ostali restorani na fakultetima prilagođavaju se radu fakulteta.

Menza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici radi još u petak po uobičajenom radnom vremenu, a onda do utorka zatvara svoja vrata.

Split

Izdvojeni članak

Studenti u nevjerici: Godinu i pol od izgradnje, menza na Sveučilištu Sjever napokon kreće s radom

Kako stoji u obavijesti SC-a Split, tamošnji restorani i kantine svoj rad za nadolazeće blagdane uskladiti sa radom fakulteta tako da neće raditi u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

U petak, 19.travnja, radit će restoran ‘Ekonomski fakultet’ i restoran ‘Hostel Spinut’ i to do 15:00 sati.
Svi objekti studentske prehrane započinju sa radom ponovno u utorak, 23. travnja.

Osijek

U Osijeku su na sam Uskrs zatvorene sve menze. Na Veliku subotu i Uskrsni podnedjeljak otvoren je samo restoran Istarska 5 i to oba dana od 11:30 do 14 sati.

Rijeka

Restoran Kampus u riječkom Studentskom naselju Trsat na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak radit će prema uobičajenom radnom vremenu, od 7:00 do 21:00 sat, a Pizzeria je zatvorena. Caffe pult ne radi na Uskrs, ali na Veliki ponedjeljak otvoren je od 7:30 do 15:00 sati.

U Studentskom naselju I. G. Kovačić, restoran Mini također će na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak raditi prema uobičajenom radnom vremenu, od 7:00 i 21:00 sat. Pizzeria u tim danima ne radi.

Restoran Index i ostali bistroi, caffe barovi i buffeti neće raditi na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak.