Pretraga

ZET: Pravo na studentski pokaz od ponedjeljka imaju i izvanredni studenti

A- A+

Nakon što je grad Zaprešić sa ZET-om dogovorio manju cijenu studentskih pokaza, a pojeftinila je i kombinirana ZET+HŽ mjesečna karta, nove dobre vijesti stižu i za izvanredne studente. Naime, od prvog svibnja i oni će moći kupovati pokaz po cijeni po kojoj ga kupuju i redovni studenti.

Foto: srednja.hr

Studenti koji su upisali izvanredni studij, na nekom od visokih učilišta u gradu Zagrebu te gradovima Velika Gorica i Zaprešić, mogu koristiti prijevoznu uslugu uz dodatnu pogodnost, počevši od ponedjeljka, 1. svibnja. Naime, prema dosadašnjim odredbama, pravo na studentsku pretplatnu kartu ostvarivali su, isključivo, studenti koji su pohađali redovan studij.

Izdvojeni članak

ZET smanjio cijene pokaza za 20 kuna, ali studenti iz Zaprešića ne odustaju od svojih zahtjeva

Riječ je o pretplatnoj karti kojom nezaposleni izvanredni studenti mogu kupovati mjesečni kupon prema važećem cjeniku za studente.
Kako bi se regulirao korisnički status, prilikom prve kupnje pretplatnih kupona potrebno je doći na bilo koje prodajno mjesto ZET-a.
Iz ZET-a napominju kako pravo na spomenutu pretplatnu kartu ne ostvaruju izvanredni studenti ukoliko već prethodno ostvaruju pravo na: 

• mjesečnu socijalnu pretplatnu kartu prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,

• besplatnu pretplatnu kartu, temeljem važeće Odluke o socijalnoj skrbi. 

Pravo na studentsku pretplatnu kartu u tekućoj akademskoj godini, izvanredni studenti ostvaruju temeljem: 

• evidencije informacijskog sustava akademskih kartica – ISAK, u tekućoj akademskoj godini, pravo na studentsku pretplatnu kartu ostvaraju temeljem statusa utvrđenog uvidom u navedeni sustav, te nisu u obvezi podnositi prethodno navedeni Zahtjev;
• Zahtjeva za izdavanje studentske pretplatne karte, kojeg ovjerava nadležno visoko učilište na kojem studiraju, s obveznom naznakom ‘izvanredni student’;

• potvrde Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, prema mjestu prebivališta, kojom se potvrđuje da prema evidenciji osiguranika Zavoda, ima pravo na obvezno zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba, i

• uvida u osobnu iskaznicu podnositelja Zahtjeva.