Pretraga

Znanje je moć: Upoznajte ‘čuvaricu’ studentskih prava i ne dajte da vas zeznu tijekom faksa

A- A+

Iako nam je Google svima prijatelj, neke je stvari bolje saznati iz prve ruke, a sve što vas zanima o studentskim pravima možete pitati osobno studentsku pravobraniteljicu. U četvrtak, 14. prosinca, u Stablu znanja u sklopu zagrebačkog Studentskog centra, studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu će održati predavanje Upoznaj svoja prava! s početkom u 17 sati.

Foto: Facebook event Upoznaj svoja prava!

Ako vas je ikada zanimalo smijete li odbiti ocjenu pismenog ili usmenog ispita, tražiti da se ispit ponovi, ili u kojem roku ga morate prijaviti, dođite čuti koja točno prava imate kao studenti od osobe čiji je zadatak čuvati da se vaša prava ne krše, studentske pravobraniteljice.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Zagrebački SC dobio prvi studentski tehnološki centar koji izgleda brutalno dobro

S obzirom na to da studentska prava pripadaju svim studentima, nije bitno na kojem ste fakultetu ili koja godina, već samo to da ste student Sveučilišta u Zagrebu. Sve koji posjete predavanje čeka brošura o studentskim pravima, kako biste sve potrebne informacije uvijek imali na dohvat ruke.

Osim konkretnih studentskih prava, saznat ćete i kako doći do pravobraniteljice, kako zaštititi svoja prava i kome se obratiti ukoliko dođe do njihove povrede.

Možete pripremiti i vlastita pitanja i postaviti ih studentskoj pravobraniteljici u četvrtak, 14. prosinca, u 17 sati u prostoriji Stablo znanja u Studentskom centru, a više pročitajte na Facebook događaju.