Pretraga

10 filmova koje morate pogledati za vrijeme božićnih blagdana

A- A+

Stiglo je vrijeme u kojem se jedva čekamo ušuškati pod dekicu, sakriti od zime i upaliti dobar film. Da ne biste gubili previše vremena i živaca u potrazi za dobrim filmovima, donosimo popis 10 filmova koje možete pogledati za vrijeme božićnih blagdana.

Foto: unsplash.com @samiivash

1.  Umri muški

Ok, znamo da je prepun akcije i nije baš tipičan božićni film, ali svake godine u vrijeme božićnih blagdana povede se rasprava oko toga je li Umri muški božićni film ili nije. Upravo zato što se o njemu toliko priča, mi smo ga odlučili staviti na ovu listu. Jednostavno, gledatelji film povezuju s Božićem.

2. Sam u kući

Trebamo li išta reći? Ovaj film mnogima se već popeo na vrh glave, ali Božić nije Božić bez Kevina McCallistera.

3. Predbožićna noćna mora

Možda bolje i poznatije zvuči originalni naziv filma: The Nightmare Before Christmas. Jack Skellington i stanovnici Grada noći vještica (Halloween Town) pokušavaju prekinuti monotoniju slavljenja Noći vještica novim praznikom – Božićem.

4. Elf (Vilenjak)

Buddy je čovjek kojeg su posvojili i odgojili vilenjaci Djeda Božićnjaka. Odlučuje otići u New York i pronaći svog biološkog oca. U tom gradu/svijetu cinika i premalo radosti, ovaj čovjek-vilenjak tu radost prosipa svuda.

5. Polar Express

Film prati dječaka koji odlazi vlakom na Sjeverni pol da bi se uvjerio u postojanje Djeda Božićnjaka. Na putu susreće razne zanimljive ljude, a putovanje postaje najuzbudljivija noć u njegovom životu.

6. Zapravo ljubav

Ako ste u isto vrijeme i za malo romantike, upalite ovaj film koji prikazuje nekoliko ljubavnih priča u kojima se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću. Radnja se odvija u predbožićno vrijeme.

7. Kako je Grinch ukrao Božić

Postoji više verzija ovog filma u kojem zločesti Grinch pokušava ukrasti Božić i svo veselje koje on nosi. Koju god verziju da odaberete teško da ćete pogriješiti, a ako imate mlađu braću i sestre, nećake rođake ili općenito djecu s kojom biste mogli pogledati ovaj film, njima će se posebno svidjeti.

8. Čudo u 34. ulici

Jeste li sigurni da Djed Božićnjak ne postoji? U klasiku koji je do danas ostao jedan od najboljih božićnih filmova o tome se odlučuje na sudu. Prva verzija nastala je 1947., a posljednja 1994.

9. Luda božićna zvona

Jingle All the Way ili Luda božićna zvona u hrvatskom prijevodu, film je iz 1996. godine u kojem Arnold Schwarzenegger glumi oca koji kreće u “shopping rat” kako bi sinu kupio popularnu akcijsku figuricu.

10. Djed Božićnjak (The Sata Clause)

Kada Djed Božićnjak padne s njegovog krova na badnjak, Scott Calvin mora postati novi Božićnjak.

10 filmova koje morate pogledati za vrijeme božićnih blagdana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap