Pretraga

101 film na danima hrvatskog filma

A- A+

21. Dani hrvatskog filma ove će se godine održati od 16. do 22. travnja u zagrebačkom Studentskom centru. Na festivalu će se prikazati 101 film. Uz glavni program održat će se i  dvije radionice, trodnevna besplatna radionica i radionica filmske kritike Kritični dani. Ulaz je besplatan, a uz sve ovo možete očekivati i bogat glazbeni program.

Ove su godine u selekcijskoj komisiji Dean Šoša, Bruno Kragić i Ana Hušman. Oni su uvrstili 101 film od čega su 22 igrana filma, 20 animiranih, 17 dokumentarnih, 18 eksperimentalnih, 16 glazbenih spotova i 17 namjenskih filmova. Cilj ovog festivala nije samo prikazati, predstaviti i ocijeniti najbolje hrvatske filmove i audiovizualne proizvode, nego i predstaviti nove filmske autore.

Spomenuta trodnevna besplatna radionica za 12 polaznika održat će se u suradnji s Blank_filmskim inkubatorom od 17. do 19. travnja, a radionica filmske kritike Kritični dani u suradnji s Hrvatskim ljetopisom.

Kućni reklamni video – KRV program je na kojem će se u kafiću Teatra &TD četvrtu godinu za redom prikazivati reklame nastale u privatnim produkcijama.

Program “Titlujem srpske filmove za Dane hrvatskog filma” i tribina Stribora Jurčića “Treba li nam autorsko pravo… novac ili umjetnost?” održat će se 18. travnja.

Kao i do sada u Skate pool kinu će se prikazivati kratki amaterski filmovi iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Za glazbeni program pobrinut će se SuhoGrlo Nos, Billie & the Kids i nan deSKa?!

Sve ostale informacije koje vas zanimaju u vezi festivala možete pronaći na stranici zagrebačkog Studentskog centra.

101 film na danima hrvatskog filma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap