Pretraga

11 godina na malim ekranima: Donosimo 11 činjenica koje niste znali o ‘Teoriji velikog praska’

A- A+

Prva epizoda serije ‘Teorija velikog praska’ emitirana je 2007., prije punih 11 godina. Serija je stekla planetarnu slavu pa je tako dospjela i na male ekrane hrvatskih gledatelja. Glavni junaci, njihove zgode i nezgode dobro su nam poznati, a mi povodom ove 11. godišnjice donosimo 11 činjenica koje niste znali o ‘Teoriji velikog praska’.

Screenshot: YouTube

1. Leonard, kojeg utjelovljuje Johnny Galecki, većinu vremena nosi samo okvir naočala, bez stakala.

2. Iako su u seriji svi glavni likovi osim Howarda i Penny doktori znanosti, u stvarnosti doktorat ima samo Mayim Bialik, glumica koja utjelovljuje Amy. Bialik je studij završila 2008. i stekla doktorat iz neuroznanosti.

3. Dvoje glavnih likova, Sheldon Cooper i Leonard Hofstadter, ime su dobili po poznatom televizijskom redatelju Sheldonu Leonardu.

4. Glumci čiji likovi sviraju instrument zaista su ga naučili svirati za potrebe serije. Mayim Bialik (Amy) naučila je svirati harfu, Jim Parsons (Sheldon) teremin, Johnny Galecki (Leonard) violončelo, a Simon Helberg (Howard) glasovir.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOaTuvFcfII

5. Hodnici drugog, trećeg i četvrtog kata Sheldonove i Leonardove zgrade isti su set, samo je promijenjeno nekoliko detalja, poput upozorenja na liftu, biljaka i slično.

6. Originalni radni naziv serije bio je ‘Lenny, Penny, and Kenny’.

7. Tijekom treće sezone producenti su otkrili kako se u Bjelorusiji emitira serija pod nazivom ‘The Theorists’, a čiji je scenarij bio gotovo identičan onome ‘Teorije velikog praska’. Ipak, za tužbom nije bilo potrebe jer nakon što su saznali da je riječ o kopiji, glumci i glumice ‘The Theoristsa’ otkazali su suradnju produkciji. Nakon toga je otkazano i snimanje serije.

8. Rajeva nemogućnost komuniciranja sa ženama, osim kada konzumira alkohol, bazirana je na stvarnoj osobi. Kolega redatelja Bill Pradyja, koji je nekada radio u računalnoj kompaniji, imao je isti problem.

9. Kevin Sussman koji utjelovljuje Stuarta, vlasnika trgovine stripovima, radio je u prodavaonici takve vrste prije no što je postao glumac.

10. U nikada prikazanoj pilot epizodi serije snimljenoj 2006., umjesto Raja i Howarda, Leonard i Sheldon imali su prijateljicu Gildu koja ja bila zaljubljena u Leonarda.

11. Johnny Galecki (Leonard) i Kaley Cuoco (Penny) u stvarnom su životu bili u tajnoj vezi dvije godine. Bilo je to u ranoj fazi serije, a Cuoco je to javnosti obznanila tek nakon što je veza završila.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap