Pretraga

14 zanimljivih činjenica koje vam nitko nije rekao o filmu ‘Sam u kući’

A- A+

Stiglo je (pred)božićno doba, a i ove godine otvara ga jedan od najpopularnijih filmova svih vremena – Sam u kući. Prvi nastavak snimljen je davne 1990., drugi 1992., a od tada je film ‘pokupio’ brojne nagrade. Odlučili smo vam stoga otkriti 14 stvari koje možda do sada niste znali o filmu, a našle su se na stranicama IMDB-a.

Screenshot: YouTube

1. U originalnom scenariju prvog dijela, veliki um iza Harryjeve i Marvove
pljačke bio je škrti ujak Frank.

2. Film kojeg Kevin gleda ‘Angels With Filthy Souls’ nije pravi film, već snimka izrađena specijalno za film ‘Sam u kući’.

3. John Candy, koji glumi Gusa Polinskog, improvizirao je čitav scenarij svog lika.

4. Kevinov maleni bratić Fuller koji piški u krevet u stvarnom je životu brat Macaulaya Culkina, a ime mu je Kieran Culkin.

5. Kartu kuće sa zamkama nacrtao je Macaulay Culkin koji glumi Kevina.

6. Daniel Stern koji glumi Marva u bosonogim je scenama nosio gumena stopala.

7. Prva scena koja je bila snimljena za prvi nastavak filma bila je ona u kojoj Kevin kupuje četkicu za zube.

8. Uloga Harryja bila je ponuđena Robertu De Niru i Danny DeVitu.

9. Drugi nastavak filma koji se odvija u New Yorku zaista je sniman u hotelu Plaza smještenom u Central Parku. Telefonski broj hotela koji je prikazan u filmu stvaran je telefonski broj Plaze.

10. Za razliku od prvog filma, drugi je nastavak snimljen na pravom snijegu. Također, hladnoća je oštetila čak nekoliko kamera tijekom snimanja drugog nastavka.

11. Macaulay Culkin za snimanje drugog nastavka bio je plaćen 4.5 milijuna dolara.

12. Joe Pesci na setu je namjerno izbjegavao Macaulaya Culkina jer je želio da Culkin misli da je zaista zao.

13. Prvi dio filma je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao komedija s najvećom zaradom svih vremena. Ukupna zarada filma iznosila je vrtoglavih 533 milijuna dolara.

14. Velik broj snimljenih scena nije prikazan u filmu, među kojima je i ona u kojoj Harry i Marv pjevaju svoju, izvrnutu verziju pjesme Santa Clause is Coming to Town. Tu i brojne druge izbrisane scene možete pogledati u videu u nastavku.