Pretraga

2000-te su bile nešto posebno: 30 stvari kojih se rado prisjećamo

A- A+

Odrastanje u 2000-ima je bilo nešto posebno. Iako je to bilo prije ‘samo’ dvadeset godina, zaista kad pogledamo unazad, imamo osjećaj da je prošlo puno više vremena od tad. U ovih dvadeset godina se sve promijenilo. Je li na bolje ili na gore je vječno pitanje, no jedno je sigurno – rado se volimo prisjećati tih vremena.

foto: Unsplash

Današnji svijet je vrlo različit od onoga kako smo inače živjeli. Koronavirus možda ‘samo malo’ doprinosi tome, no čak i kad bismo to zanemarili (kad bismo samo mogli…), naš život je puno drugačiji od onoga kakav je bio 2000-ih.

Kada je riječ o interesima i navikama koje smo tada imali, o modnim trendovima koje smo željeli, o glazbi koju smo slušali… Vjerojatno se svako toliko zapitate – što je bilo svima nama? I niste jedini. Milijuni memesa se vrte na tu temu po društvenim mrežama, a jedan od omiljenih je onaj da se 2000-te nisu ni dogodile, jer je to preludo za zamisliti.

Ipak, znamo da su se dogodile (osim ako ne živimo u nekakvoj simulaciji, te je i ovo sada sve laž??) jer smo ih proživjeli. Iako je svatko vodio vjerojatno vrlo različite živote, pa samim time i imao različita iskustva, neke stvari su se svima dogodile. Donosimo popis svega!

  1. Skupljanje časopisa
  2. Kupovanje časopisa čisto radi poklona
  3. Odlazak u knjižnicu na korištenje kompjutera
  4. Prvi mobiteli s kamerom!
  5. Gledanje crtića na televiziji
  6. Pokemoni!!
  7. Skupljanje sličica za albume
  8. Skupljanje karata
  9. Igranje online igrica za uređenje prostora te šminkanje
  10. Slojevito odijevanje…
  11. Pop glazba
  12. Gledanje video spotova na televiziji
  13. Trčanje doma nakon škole kako bi ulovili omiljenu seriju
  14. Odlasci u videoteku
  15. Snimanje filmova i crtića na kazete