Pretraga

Ako ih imate, ‘crocsice’ odmah bacite u smeće!

A- A+

Uznemirujuće istraživanje u Njemačkoj pokazalo je kako su popularne gumene klompe, odnosno ‘crocsice’ iznimno opasne za ljudsko zdravlje jer sadrže kancerogene tvari koje dospijevaju u organizam dok ih nosite. Još šokantiniji je podatak da se ne radi samo o kopijama originalnih papuča, već se opasne tvari nalaze i u originalnoj obući Crocs.

Njemačko istraživanje na popularnim ‘crocsicama’ otkrilo je kako se u čak šest od deset modela papuča različitih proizvođača nalaze kancerogene tvari koje u ljudski organizam ulaze dok ih se nosi. Ovu obuću tijekom ljetnih dana često nose i mladi i stari, a iako tako izgledaju, uopće nisu bezazlene. Od opasnih tvari nisu zaštićeni niti oni koji nose originalne gumene klompe marke ‘Crocs’, jer su i u njima pronađeni kancerogeni sastojci.

Izdvojeni članak

Opasne kemijske tvari dospjevaju u organizam putem odjeće

Završetkom istraživanja njemački mediji glasno upozoravaju javnost na opasnosti koje donosi nošenje ove popularne obuće, savjetujući da se one više ne nose. Ukoliko ih se stvarno ne možete odreći, nipošto ih ne nosite na bosu nogu, pišu njemački mediji.

Najštetnije su ‘crocksice’ napravljene u crnoj boji, jer sadržavaju posebno opasne tvari. Ukoliko nakon ovog teksta i dalje dođete u napast da kupite ove papuče, prilikom kupnje pomirišite obuću, a osjetite li slatkasti miris na papučama, nikako ih ne kupujte, jer je taj miris pouzdan znak da se u obući nalaze opasne tvari. Iz tvrtke Crocs tvrde kako obuću proizvode prema europskim standardima, a rezultate istraživanja ne žele baš komentirati.

Ako ih imate, ‘crocsice’ odmah bacite u smeće!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap