Pretraga

Ako mislite da je vaš školski vrt najljepši, prijavite se na natjecanje i osvojite nagradu

A- A+

U suradnji s Ministarstvom obrazovanja, Hrvatska radiotelevizija i ove godine organizira natjecanje Najljepši školski vrt, na koje se mogu prijaviti svi vrtići, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 22. travnja.

Foto: pixabay; Tappancs

Još od 1995. godine, Hrvatska radiotelevizija organizator je natjecanja za Najljepši školski vrt. Vrtići, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove i ove godine svoj će vrt moći prijaviti na natjecanje, a uz ispunjen upitnik, potrebno je poslati tri fotografije školskog vrta te opis vrta s podacima koje biljke uzgajaju i tko sve u vrtu radi.

Izdvojeni članak

Na vrhu jedne skrivene ulice smjestio se botanički vrt Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu

Prijave se šalju na adresu najljepsi.vrtovi@hrt.hr, a natječaj je otvoren do 22. travnja.

 – Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja. Na temelju prispjelih prijava Prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti. Nakon obilaska odlučuje o prvonagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti dodjeljuje nagrade i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Povjerenstvo ima pravo i ne dodijeliti nagradu u pojedinim kategorijama ako smatra da nitko ne ispunjava kriterije, a može dodijeliti i nekoliko ravnopravnih nagrada, stoji u opisu natječaja. 

Prosudbeno povjerenstvo tijekom obilaska razgledava vrt, daje stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke, a visokim ocjenama vrednuje one koji ulaze u uži izbor za neku od nagrada. Glavni ravnatelj HRT-a dodjeljuje Zlatnu povelju HRT-a za Najljepši školski vrt. 

Više o samom natjecanju možete saznati na ovoj poveznici.

Ako mislite da je vaš školski vrt najljepši, prijavite se na natjecanje i osvojite nagradu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap