Pretraga

Ako se želite profesionalno baviti i zarađivati ‘gejmanjem’, ovo su igre koje trebate igrati

A- A+

Porastom organizacija poput ‘Major League Gaming’ i ‘World Cyber Games’, te stranica poput ‘Twitch’ (gdje igrači mogu gledati ostali dok igraju live), ideja zarađivanja od igranja igri svakom je ‘gejmeru’ san snova. Donosimo koje igre trebate igrati ukoliko želite krenuti u tom smjeru.

Računalne igre postale su planetarno popularne, a igranje ne predstavlja samo opuštanje i zabavu, već je nekim ljudima postala glavna preokupacija u životu. Neki od tih sretnika već zarađuju šestoroznamenkaste iznose samo svojim pobjedama, ne računajući plaće koji dobivaju uključivanjem u timove, pobjeđivanjima na turnirima ili sponzorstvima. Ukoliko vas takva ideja ‘posla’ uistinu zanima, donosimo gdje kao ‘gejmer’ trebate početi i kojim igrama se baviti. Business Insider pročešljao je neke od najvećih natjecanja na svijetu kako bi saznao koje su to igre koji svaki profesionalac u ovom svijetu treba prelaziti.

Izdvojeni članak

Francuzi snimili urnebesnu parodiju na seks u video igrama

SrartCraft II: Heart of the Swarm

Ovo je ‘majka’ profesionalnih igara, ogromna profesionalna igra koja se igra diljem svijeta, pogotovo u Južnoj Koerji. Najbolji igrači već su zaradili stotine tisuća dolara u pobjedama, a svaki gaming liga ima ‘evente’ posvećene StarCraft 2.

League of Legends

Ova igra ne samo da je najigranija online igra na svijetu, nego je kreirala veliku e-sports scenu. Natjecanja su vođena od strane kreatora Riot Gamesa, kao i od strane Majore League Gaminga i World Cyber Gamesa, uz još neke.

Call of Duty: Black Ops 2

Ovo je trenutno prvi izbor mnogih profesionalnih igrača, a dobro je kod te igre što je dovoljno jednostavan za početnike, a ekstremno formalna za elitne igrače. Najveće turnire vodi Major League Gaming.

Dota 2

Ova je igra vrlo slična League od Legends, a kreirao ju je studio koji stoji iza slavne Half-Life serije. Dota je poznata po dubini i velikim novčanim nagradama.

World of Tanks

Ova je igra debitirala 2012. na World Cyber Games i postala je iznimno popularna u tom kratkom vremenu.

Izdvojeni članak

Omiljene igre o kojima ste postajali ovisni

Warcraft III: The Frozen Throne

Ovo je igra strategija koju je izbacio Blizzard, a popularna je i nakon već deset godina na tržištu. Ukoliko i dalje volite ovu igru, World Cyber Games još uvijek priređuje profesionalna natjecanja za igrače.

Super Street Fighter IV Arcade Edition

Ovo je jedna od najboljih ‘fajterskih’ igara ikad napravljenih, a turnire u njoj organizira EVO, Dreamhack, i naravno World Cyber Games.

Quake Live

Bazirana na Quake 3, ovo je igra s vrlo kompetitivnom scenom. Turnire organizira izvođač id Software, kao i Dreamhack i ostali.

FIFA 14

Ako su sportske igre ono što volite,  onda je FIFA ono što biste trebali profesionalno igrati. Ova je igra još od 2001. prisutna a turnirima koje organizira World Cyber Games.

Cross Fire

Ukoliko tražite nešto što nije toliko ‘mainstream’, ovo bi moglo biti nešto za vas. World Cyber Games organizira turnire i u ovoj igri.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap