Pretraga

Alkohol žene potiče na emotivnost, a muškarce na flert i varanje

A- A+

Istraživači na Sveučilištu Oregon istražili su kako alkoholiziranost utječe na veze između žena i muškaraca. Otkriveno je kako žene potiče ne emotivnost i tjeskobu, no muškarce ‘tjera’ na očijukanje i slonost prevari.

U istraživanju o utjecaju alkohola na ljubavne veze znanstvenici Sveučilišta Oregon koristili su iznimno odane poljske miševe kako bi shvatili zašto su žene emotivne a muškarci skloni očijukanju i varanju pod utjecajem pića.

Izdvojeni članak

Ovo su očigledni znakovi da vas voljeni/a vara

Žene žude za maženjem, a muškarci skloni očijukati i varati

Studija je otkrila kako su alkoholizirani poljski miševi bili skloniji skrenuti s puta monogamije dok su žene žudjele za više nježnosti i maženja. Alkohol je također pokazao izazivanje tjeskobe kod ženki, što objašnjava njihovu potrebu da traže utjehu kod mužjaka. Oni su u isto vrijeme manje tjeskobni skloniji prevarama.

Tako je studija objavljena nedavno pomogla otkriti neke od ljubavnih misterija uz pomoć upravo pijanih glodavaca, piše Mail Online.

U istraživanju koristili inače vrlo odane poljske miševe

Istraživači su ih koristili kako bi otkrili što muškarce čini sklonijima prevari, a žene zainteresiranije za maženje kada u jednadžbu uđe alkohol. Otkrilo su kako on utječe na opuštanje kod mužjaka, čineći ih sklonijima flertu, dok su ženke ‘podgrijane’ vodkom postale tjeskobnije i žudjele za osloncem. Još je zanimljivije otkriće da su štakori bili skloniji očijukanju ovisno o tome jesu li njihovi ‘kolege’ u jače alkoholiziranom stanju i istom stanju ‘uma’, što govori dosta o pritisku okoline.

Izdvojeni članak

Najčešći načini na koje se osvećuju prevareni partneri

Inače, ove su životinje često prisutne u istraživanju o ljudskim odnosima, vezivanju i monogamiji jer su jedne od rijetkih vrsta koje biraju partnera za cijeli život. Za razliku od ostalih životinja, mogu tu i tamo piti alkohol.

Pijani muškarci skloniji varanju

Tijekom 24 sata parovi muških i ženskih glodavaca bili su smješteni zajedno i uz alkohol te su promatrani. Nakon toga su istraživači prekinuli ‘party’ te im dali drugog partnera.

Pijani muški glodavci preferirali su nove ženske partnerice nasuprot onih s kojima su već provodili vrijeme. Ženke su pak preferirali već poznate parove i tražile maženje s njima.