Pretraga

Ambiciozni 25-godišnji pjevač iz BiH novim hitom najavio pohod na regionalno tržište

A- A+

Branko Stanić umjetničkog imena Oliver, 25-godišnji je glazbenik iz BiH, koji sve uspješnije korača scenom u susjednoj zemlji, a svojim novim singlom ‘Dobar osjećaj’ najavio je i pohod na regionalno tržište. Još uvijek se muzikom bavi iz hobija, budući da privodi kraju magistarski studij ekonomije u Ljubljani. Već je surađivao s renomiranim imenima muzičke scene, a poruke koje prenosi kroz svoje pjesme, puno su drugačije od onih, koje najčešće dopiru iz zemlje naših jugoistočnih susjeda. Upoznajte Olivera i njegov glazbeni rad, koji počinje još od zborskih dana u osnovnoj školi.

Foto: Ernad ihtijarević

I Bosna i Hercegovina po novom ima svoga Olivera, čiji se pop-rock izričaj i ne razlikuje previše od njegova za sada puno renomiranijeg splitskog kolege. Naime radi se o 25-godišnjem Branku Staniću iz Kiseljaka, koji je netom objavio svoj treći singl naziva ‘Dobar osjećaj’. Poruke koje šalje kroz svoju pjesmu dijametralno su suprotne podjelama, zavadi i segregaciji, što najčešće možemo čuti u kontekstu BiH. Sam izbor lokacija za snimanje novog spota, a to su Sarajevo, Banja Luka i Mostar, dovoljno govore o tome.

Izdvojeni članak

Poslušajte izvrstan srednjoškolski bend iz Sarajeva

Pjevao još u školskom zboru

Oliver se bavi glazbom već dugi niz godina, a sve je počelo u školskom zboru u osnovnoj školi, a zatim se nastavilo kroz nekoliko punk-rock bendova u srednjoj.

No kroz obrazovni put, nije izabrao umjetničke smjerove, nego nešto puno praktičnije.

– Završavam magistarski studij ekonomije u Ljubljani i ona je svakako dio mene. Već sam previše u tome da bih je mogao odbaciti, objašnjava Oliver, a ujedno i komentira povezanost sa svojom drugom ljubavi odnosno ‘računicama’.

Kao što smo napomenuli izdao je već tri singla, a razmišlja i o albumu, no trenutno nema više detalja o tome. No obećava da će biti muzički raznolik. Tekst za ‘Dobar osjećaj’ je napisao sam, a otkrio nam je i gdje pronalazi inspiraciju za pjesme.

– Inspiracija dolazi od svakodnevnog života prosječnog balkanskog čovjeka pa do sasvim drugačijeg pogleda na svijet koji isključuje bilo kakva ograničenja.
Moja želja je da postoji samo jedna razlika – dobar i loš i iz toga crpim inspiraciju. Ne želim da bude podjela između ljudi na osnovu boje kože, spola ili seksualne orijentacije. Samo čovjek, govori svoja promišljanja 25-godišnji pjevač.

Izdvojeni članak

Tinejdžerica (17) iz Đakova glazbenim obradama osvojila YouTube

Ljubav, mir, tolerancija, sloboda

Već smo naglasili da pjesma ‘Dobar osjećaj’ progovara nudi potpuno drugačije poruke od onih kakve se vezuju za BiH, a koje smo u kontekstu nedjeljnih izbora, mogli čuti još naglašenije.

– Spot i pjesma sa sobom nose jedinstvenu poruku – ljubav, mir, tolerancija i sloboda, kao napredak ovog društva, pojasnio je mladi glazbenik.

Dodao je da je da je sama ideja spota, snimanje dobrih osjećaja ljudi, odnosno onoga u čemu svaki čovjek uživa te što najviše voli raditi.

Pogledajte spot koji je radio talentirani fotograf i videograf Ernad Ihtijarević, o kojem smo već pisali.

Ambiciozni 25-godišnji pjevač iz BiH novim hitom najavio pohod na regionalno tržište
Share via
Copy link
Powered by Social Snap